banner564

İcraat lazım

Diyalog’a konuşan vatandaşların büyük çoğunluğu ekonomik krizden dert yandı ve UBP-HP hükümetinin daha çok reform yapmasını istedi

İcraat lazım
banner598

 Ömer KADİROĞLU

KKTC’nin 41’incü hükümeti olan UBP-HP koalisyon hükümeti üç ayı geride bıraktı ancak vatandaşlar hükümetin icraat yapmadığını söyledi. Diyalog’a konuşan vatandaşlar ülkede ciddi ekonomik sıkıntılar olduğunu, alım gücünün neredeyse sıfırlandığını belirterek “Hükümet ekonomik konusunda sınıfta kaldı” dedi. Ülke halkının refahı ve güvenliği konusunda bir çalışma yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, etkin adımlar atılmasını istedi. 

Vatandaşlar ne dedi…?
Hulus Şehbender
“Piyasa ateş pahası ve en uygun fiyatlı ürünleri bularak alışveriş yapıyoruz. Piyasanın pahalı olması alışverişlerimizi etkiliyor. Hükümetin icraatlarından şimdilik memnunuz ancak daha da iyi icraatlar bekliyoruz. Dövizdeki çalkalanmalar nedeniyle yükselen ürün fiyatları ile ilgili de çalışmalar bekliyoruz.”
Güner Çiçekseven
“Piyasa çok pahalı ve bir önlem alınamıyor. Döviz yükselince artan fiyatlar döviz düşünce düşmüyor. Döviz tekrar yükselince ürünler daha da yükseliyor. Bu durumu denetleyip kontrol edecek bir merci ne yazık ki yok. Hükümetin icraatlarından ne memnunuz ne de memnun değiliz diyemiyoruz. Ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını düşünüyorum ancak çok daha fazlasını yapmaları gerekiyor. Burada zaten hükümet edenler Türkiye’ye bağlıdır. Hükümetten yollar, eğitim, ulaşım ve daha birçok alanda çalışmalar yapmasını bekliyoruz.”
Emine Çiçekseven
“Ülkemize göre fiyatlar çok pahalı ve buna bir önlem alınması gerekiyor. Hükümetin icraatlarından çok da memnunuz diyemiyoruz çünkü kaliteli bir çalışma göremedik. İnşallah gelecekte iyi çalışmalar olacağı inancındayım. Bir kadın olarak öncelikle hükümetten kadınların güçlendirilmesi adına çalışmalar yapmasını istiyorum. Bunun yanında hükümet ülkede var olan sıkıntıların giderilmesi adına çalışmalar yapılmalıdır. Ülkede suç oranlarında ciddi bir artış var ve bu artışın bir türlü önüne geçilemiyor. Ülkede denetim eksikliği vardır. Bu eksiklik giderilerek çok ciddi ve sıkı denetimler yapılmalıdır. Gıda, temel tüketim, ulaşım ve daha birçok alanda çok ciddi adımlar atılmasını hükümetten bekliyoruz. Ülkede insan sağlığına önem verildiğini düşünmüyorum. İnsanların gözü daha fazla para kazanmakta olduğundan onlarca çeşit ilaç gıdalarda kullanılıyor ve bunun gerektiği kadar denetlenmediğini söyleyebilirim.”
Ahmet Ballı
“Serbest piyasa olduğundan fiyatlar da vuran vurana kıran kırana yükselmeye devam ediyor. Hükümetin kayda değer bir icraatını göremedim. Hükümetten ülkede yaşanan sorunların çözülmesi ile ilgili ciddi çalışmalar bekliyoruz. Ülkede yol, su, elektrik, ülke güvenliği gibi konularda çok çok iyi bir çalışma yapmaları ve halkın huzur içinde yaşamalarını sağlamaları gerekiyor.”
Erol Soyalan
“Ülke genelinde fiyatlarda denetim olmadığı için çok ciddi bir dengesizlik var. Hükümetin icraatları ile ilgili ne memnunuz ne de değiliz diyemiyoruz. Ülke için önemli adımlar atmaları gerekiyor. Ülkenin birçok alanında sorunlarla boğuşuyoruz. Yollarda, eğitimde, dairelerde, ekonomik alanda ve birçok alanda hükümetten ciddi çalışmalar bekliyoruz.”
Yener Kaptan
“Ülke genelinde alışveriş yapıldığı zaman vatandaşlar yüksek fiyatlar altında eziliyor ve bu konuda hiçbir tedbir alınamıyor. Hükümet şu ana kadar hiçbir icraat yapmadı. Kudret Özersay çıkıp “Doğu Akdeniz’de yolumuzu bulduk gidiyoruz” diyor ancak nereye gittiğini kendi de bilmiyor. Ankara ile ilişkilerimiz tamamdır diyorlar ancak hangi ilişkiler olduğunu halka belirtmiyorlar. Halkın hayatını idame ettirmesi için hiçbir iyileştirme yapmıyorlar. Bu ülkede tek kurtuluş Kıbrıs Cumhuriyetidir. Oradaki haklarımızı koruduğumuz takdirde çok daha iyi olacak. Bu ülkede birçok sorun var ve her geçen gün bu sorunlara gömülmeye devam ediyoruz. Ekonomik protokol imzaladılar ancak ekonomik protokol içerisinde ne olduğunu iddia ederim ki ana muhalefet parti lideri dâhil bilmiyorlar. Yollarda 30 bin civarı evraksız araç olduğunu söylüyor hükümet edenler.  Bu kadar zor şartlarda vatandaşlar tabi ki de araçlarına evrak çıkartamaz.”
Ulus Gümüşel
“Alışverişe her çıktığımızda fiyatların arttığını görüyoruz. Hükümetten bir icraat göremiyoruz. Bu güne kadar ne icraat yaptılar bilinmez ancak halkın hükümetten beklentisi yüksektir. Vatandaşın hayatını idame ettirmesi için hükümetin ciddi bir denetleme başlatması gerekiyor. Diğer taraftan yollarda, sağlıkta, ulaşımda, eğitimde hiçbir şekilde çalışma yapmıyorlar. Bu konularda hükümetin çok çok erken bir davranışla bu sorunlara çözüm üretmesi gerekiyor.”
Nejat Kocaismail
“Dövizdeki çalkalanmalar nedeniyle piyasada fiyatlar çok fazla yükseldi. Hükümetin ciddi adımlarla halkın refah içinde yaşaması sağlanmalıdır. Ülkede acilen yapılması gereken çalışmalar var. Önceki hükümetler protokol imzalamadıkları için sorunlar birikerek bu güne kadar geldi. Okullarda, yollarda, sağlıkta ve daha birçok alanda ciddi sıkıntılarımız var. Beklentim bu hükümetin bunlara bir çözüm üretmesi yönündedir. Bu sıkıntıların da ciddi bir çalışma sonucu bir yıl içerisinde çözüleceği inancındayım.”
Nevzat özkurnaz
“Türkiye’ye gidip oradaki fiyatları görmeyen insan buradaki fiyatları normal sanıyor ancak biraz dışarıya çıkan insanlar soyulduğunu anlıyor. Hükümetin bir icraat yaptığına inanmıyorum bu yönde bir beklentim da yoktur. Türkiye parayı akıtacak bizim hükümet de o parayı burada harcayacak. Yani burada bir iş yapılacağı, halkın refahını sağlamak adına bir çalışma yapılacağının hayali bile kurmak yanlıştır.”
Tevfik tikici
“Hükümetin iş yaptığına inanmıyorum. Bu memlekette cesaretli iyi bir Başkan şarttır. Bu ülkeye Türkiye para yolluyor ve ülkenin geçinmesini sağlıyor. Bu ülkede hükümetten hiçbir beklentimiz yoktur. Ülkede birçok sorun ile boğuşuyoruz. Ulaşım yok, yol yok, köylere ilgi yok, ekonomik çalışma yok. UBP bu ülkenin başına birçok kez geldi ancak hiçbir çalışma yapılmıyor. Ülkede pahalılık aldı başını gidiyor ve bir önlem alınmıyor. Hükümetten beklentimiz çok olsa da bir çalışma göremiyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473