banner564

Aşk gözünü kararttı

Kız arkadaşına yardım etmek için 15 günde 12 eve giren Osman İlişen 6 yıl hapis yatacak

Aşk gözünü kararttı
banner598

 Suna ERDEN

Girne bölgesinde hırsızlık yapmak amacıyla 15 günde 12 eve girip, Robert Edward Beedham’a ait ikametgâhtan nakit para çalan Osman İlişen hakkındaki dava dün karara bağlandı.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 ev açma ve bir hırsızlık olmak üzere 13 meseleden yargılanan sanık 6 yıl hapse mahkûm edildi.
Sanık hakkındaki kararda ağırlaştırıcı etken, 2014 yılında da benzer suçlardan dolayı hüküm giymesi ve buna rağmen ıslah olmayıp suç işlemesi gösterildi.
Sanığın ifadesinde kanser tedavisi gören kız arkadaşına maddi yardımda bulunmak için söz konusu suçları işlediğini söylediği belirtildi.
Sanık hakkındaki kararı okuyan Başkan Nuvit Gazi, “Her ne şart altında olursa olsun kimsenin başkasının alın teriyle kazandığı parayı çalmaya hakkı yoktur” dedi.

Aracında levye bulundu
Başkan Gazi, 19 Mart 2019 tarihinde 17.00-21.00 saatleri arasında, Bahçeli’de Nazlı Çeşme Sokak üzerinde bulunan Morlais Sitesinde,  Robert Edward Beedham’a ait ikametgâhın kapısı açılarak içeriye girildiğini ve 100 Sterlin, 100 Euro ve Bin TL nakit para ile tansiyon aleti ve şarj kablosu çalındığını söyledi. 
Gazi, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, ayak izlerinden ve kamera görüntülerinden Osman İlisen’in tespit edilerek tutuklandığını söyledi.
Gazi, Osman İlisen’in adına kayıtlı araçta yapılan aramada keser bulunduğunu, evinde ise kıyafetinin cebinde 850 TL bulunduğunu belirtti.
Başkan Gazi, sanığın ayrıca Girne bölgesinde 11 eve daha girdiğini ancak nakit para bulamadığı için bir şey çalamadan kaçtığını itiraf ettiğini aktardı. 

Başkasının mülküne girmeye hakkı yok
Gazi, her ne şart altında olursa olsun kimsenin başkasının mülküne girmeye, alın teri ile kazandığı parayı çalmaya hakkı olmadığını ifade etti. Osman İlişen’in 2014 yılına ait benzer sabıkası da bulunduğunu kaydeden Gazi, ıslah olmayan sanığa ağır bir ceza verilmesi gerektiğini söyledi. Gazi, sanığı 6 yıl hapisle cezalandırdıklarını açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474