banner564

İlk defasında böyle!

Uyuşturucudan yargılanan Nijeryalılardan birine 2, diğerine 6 ay hapislik verildi

İlk defasında böyle!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde uyuşturucu alma, verme ve tasarruf suçlarından yakalanan Nijerya uyruklu şahıslar Chuckwuebuka Gudjon İriele ile Jack Fidelix Obi dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapse mahkum edildi.
Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi. 
Sanık 2 Jack Fidelix Obi’nin 6 Ocak 2015 tarihinde Salamis Yolu üzerinde yürüdüğü esnada bir şahıstan 842 miligram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde aldığını, evine götürdüğünü, daha sonra da bu uyuşturucu maddenin 90 miligramını alarak sanık 1 Chuckwuebuka Gudjon İriele’nin evine gidip, uyuşturucu maddeleri sarma sigaraya  karıştırarak içtiklerini söyledi.  Sanıkların sabıkasız olduklarını da belirten Güzeler, her iki sanığı da gerek kendi kabul beyanları gerekse İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi.

Uyuşturucu suçları tüm dünyayı tehdit eder
Yasakoyucunun uyuşturucu ile ilgili suçlara 18 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü ve bunun da suçun vahametini ortaya koyduğunu belirten Güzeler, kimsenin toplumu uyuşturucu ile zehirlemeye hakkının olmadığını vurguladı. 
Uyuşturucu ile ilgili suçların toplumumuzu olduğu gibi tüm dünyayı tehdit ettiğini ifade eden Güzeler, yasa koyucunun 18 yıla kadar hapislik öngörerek gereken hassasiyeti gösterdiğini dolayısı ile mahkemelerin de bu tür suçlara hassasiyet göstermesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. 

Para karşılığında olmasa bile…
Huzurlarındaki meselede uyuşturucu türünün en tehlikeli uyuşturucu madde türleri arasında yer alan “sentetik cannabinoid” olduğunu söyleyen Güzeler, miktarın ise külliyatlı olmadığını belirtti. Sanık 2’nin para karşılığında olmasa bile, almış olduğu 842 miligram ağırlığındaki uyuşturucunun 90 miligramını sanık 1’e vererek toplumda yayılmasında rol oynadığını ifade eden Güzeler, bunun ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu vurguladı. Sanıkların sabıkasız olmalarını ve diğer hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduklarını belirten Güzeler, sanıklara hapislik dışında bir cezanın verilmesinin mümkün olamayacağı kanaatine vardıklarını dile getirdi.

Rollerine göre ceza aldılar
Huzurdaki meselede her iki zanlının tasarruf ettiği miktarın ve suç işlemedeki rollerin farklı olduğunu söyleyen Güzeler, sanık 1 Chuckwuebuka Gudjon İriele’yi 2 ay, sanık 2 Jack Fidelix Obi’yi ise 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473