banner564

Puanlar ateş gibi

K-Pet Süper Ligi’nin tamamlanmasına artık bir elin parmakları kadar maç kaldı.

Puanlar ateş gibi
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 Zirve mücadelesi ile bir alt lige düşecek ilk 2 takımın hemen hemen hiç konuşulmadığı haftalar oynanıyor. Elbette bu takımlarımızın maçlarda alacakları sonuçlar da başka takımların kaderlerini çizecek. İşte böyle haftalarda alınacak her puan çok değerli olacak. Sinirlerine hakim olan, daha sakin olup sadece futbol oynamak isteyen takımlar kazanacak. 22’nci hafta maçlarında bugün Yeniboğaziçi-Yenicami, Küçük Kaymaklı-Lefke, Lapta-Serdarlı ve Gençlerbirliği-Cihangir maçları oynanırken, yarın da Mağusa Türk Gücü-Doğan Türk Birliği, Gönyeli-Çetinkaya ve Mormenekşe-Bostancı Bağcıl maçları oynanacak. Tüm maçların başlama saati ise 14.30 olarak açıklandı.

Kazanan çok yol kat eder (Yeniboğaziçi-Yenicami)
Yeniboğaziçi son haftalarda aldığı mağlubiyetlerle az da olsa tehlikeyi hissediyor. Kendi sahasında çok zor geçecek maçta alabileceği tek puan bile ona yetebilir. Kaybederse alttaki takımların alacağı sonuçları bekleyecekler. Lider bir takımla oynayacaklarını unutmamalıdırlar. Yenicami sallanır gibi görünse de Gençlerbirliği karşısında farklı galip gelerek ben kolay kolay yıkılmam dedi. Cezalıların da takıma dönmesiyle daha güçlü bir şekilde maça çıkacaklar. Tecrübeli ve deneyimli kadrosuyla bu maçtan istediğini alabilecek bir takım. Yeniboğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda oynanacak maçta Fehim Dayı düdük alacak.

Lig mi, kupa mı? (K.Kaymaklı-Lefke)
  İki takım da çok rahat bir durumda. K.Kaymaklı haftayı galibiyetle tamamlarken, Lefke puansız tamamladı. Son 5 maçını kazanarak iyi bir seri yakalayan K.Kaymaklı bu serisine devam etmek için sahaya çıkacak. Aklındaki tek düşünce kupa. Lefke’nin de aklında rakibi gibi kupa var ve ligi çok fazla takmıyorlar gibi. Ligde yaşadığı sıkıntılara rağmen, özellikle kendi sahasında oynayamamanın dezavantajını çok yaşadı. Bu maçta her türlü sonucu alabilirler. Yeter ki iç sorunlarını çözsünler. Şht. Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maçı Serkan Durmaz yönetecek.

Tehlikeli maç (Lapta-Serdarlı)
  Lapta için pek fazla önemi olmasa da kazanmak için maça çıkacaklar. En azından kendi sahalarındaki bu maçı kazanıp biz bir alt lige düşebiliriz ama onurumuzla oynuyoruz diyecekler. Kaybederler ve Çetinkaya kazanırsa ligi tamamlarlar. Serdarlı için beklenenden de zor geçecek bir maç. Rakiplerinin durumuna bakarak oynamaya alışırlarsa maçın sonunda oturup ağlayabilirler. Daha iyi bir kadrosu olmasına rağmen son hafta oynadıkları Gönyeli maçında neler yaşadıklarını unutmasınlar. Lapta Şevket Kadir Stadı’ndaki maçın hakemi Serdar Bilgimer.

Kazanmak şart oldu (Gençlerbirliği-Cihangir)
  Gençlerbirliği kendi sahasındaki bu maçı artık kazanmak zorunda. Ligin ikinci yarısının ilk 2 maçı hariç kötü bir performans sergilediler. Karşılarında çok formda ve iyi bir takım olacak. Kadronun genç olmasının dezavantajını maçlarda yaşıyorlar. Kazanırlarsa az da olsa rahat bir nefes alacaklar. Cihangir yakaladığı çıkışını sürdürmek için kazanmak isteyecek. Ancak rakibinin de puana çok ihtiyacı var. Kaybetmek onlara fazla bir şey kaybettirmeyeceğini düşünürlerse maçtaki motivasyonlarını kaybedebilirler. Haftanın izlenmeye değer maçlarından biri olacak. İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçta Mehmet Malek düdük çalacak.

Her ihtimal var (Mağusa Türk Gücü-Doğan Türk Birliği) 
Mağusa Türk Gücü için kazandığı zaman çok şeylerin değişeceği bir maç. Lefke karşısında aldıkları galibiyetin morali ile maça çıkacaklar. Rakiplerinin aklında kupa olması onlar için avantaj olabilir. Fakat rakiplerinin her maçı kazanabilecek bir kadroya sahip olduğunu unutmasınlar. Doğan Türk Birliği çıktığı her maçta sonuna kadar mücadele eden bir takım. Rakiplerinin durumu onlara sıkıntı yaratabilir. Dikkatli olurlarsa bunu avantaja çevirebilirler. Bir sonraki hafta oynanacak kupa maçını düşünerek kendilerini fazla sıkmayabilirler. Kadroda değişiklik de olabilir. Mağusa Canbulat Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Savaş Tilki.

Mazaret aranmamalı (Gönyeli-Çetinkaya)
Gönyeli için sonuç ne olursa olsun önemli olmayabilir. Fakat hafta sonunda Serdarlı karşısında rakiplerine çok soğuk terler döktürdüler. Gençler bu sezon ellerinden geleni yaptılar. Güçleri bu kadardı diyerek onları fazla da eleştirmemek lazım. Çetinkaya adına çok fazla önemi olan bir maç. Rakiplerinin kaybedecek bir şeyi yok. Yeni bir teknik adamla maça çıkacaklar. Tek puan bile kaybetme lüksleri yok. Olası kayıpta hiçbir mazaret aramasınlar. Kaybederlerse tünelin sonundaki ışığı görürler. Gönyeli Stadı’ndaki maçı Utku Hamamcıoğlu yönetecek.

Biri rahat, diğeri çok rahatsız (Mormenekşe-Bostancı Bağcıl)
Mormenekşe için sadece puan farkını artıracak bir maç. Kendi sahasında kazanan bir takım. Her hafta daha da iyi sonuçlar alıyorlar. Kazanıp ligi daha yukarılarda tamamlamak en büyük istekleri. Rakipleri kaybederse 3’ncü sıraya çıkabilirler. Rahat olmaları onları maçta ne kadar tutacak birlikte göreceğiz. B.Bağcıl için her şey rakibinin tam tersi yönünde. Sezon boyunca yaşadıkları kadro sıkıntısından bir türlü kurtulamadılar. Tam da toparlanıyoruz derken başka cezalarla karşı karşıya kaldılar. Onlar için çok zor bir maç olacak. Rakiplerinin rahat olması onlara avantaj mı dezavantaj mı olacak bunu maçta görmek lazım. Alabilecekleri tek puan bile onlara artı olacak. Mormenekşe Cemal Balses Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Kerem Eran.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474