banner564

Özel anlar yaşadılar

Güneş tutulması tüm Türkiye’de ilgiyle izlendi:

Özel anlar yaşadılar
banner598
Türkiye’de 2015 yılında gerçekleşen güneş tutulması tüm yurtta ilgiyle izlendi. İlk olarak İzmir'de başlayan güneş tutulması daha sonraları sırasıyla İstanbul'da ve diğer illerde başladı. Uzmanlar güneş tutulmasına karşı vatandaşları bilinçlendirdi ve bazı hataların önüne geçmeye çalıştı.
Günlerdir duyurulan güneş tutulması gerçekleşti ve bu özel anı yakalamak isteyenler televizyonlardan bile canlı olarak izleyebildiler. Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi şehirlerde net olarak izlenebilen güneş tutulması izleyenlere özel anlar yaşattılar.

Mersin’de güneş tutulması ile ilgili vaaz verildi 
İzmir'de güneş tutulması, bulutların izin verdiği kısa anlarda izlenebildi. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen çoğunluğu öğrencilerden oluşan astronomi meraklıları, İzmir'de saat 10.48'den itibaren başlayacak parçalı güneş tutulmasını gözlemlemek için heyecanla bekledi.  Mersin'de cuma namazı öncesi İl Müftüsü Ali Melek güneş tutulmasıyla ilgili vaaz verdi. Daha sonra imam eşliğinde "küsuf namazı" kılındı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474