banner564

İslam dünyasına çağrı

İstanbul’daki toplantıda konuşan Bakan Atun, “Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmak isteyenler, hükümetimizin desteğine güvenebilir” dedi

İslam dünyasına çağrı
banner598
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısına katıldı. 
Atun, Kıbrıs konusunda açıklamalarda bulunarak, İSEDAK’a üye ülkelerinin Kıbrıs Türk tarafına vereceği desteğin büyük önem arz ettiğini söyledi. 
Atun, hükümetin, yabancı yatırımcıların Kuzey Kıbrıs’a gelmelerini teşvik ettiğini de kaydederek, “Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmayı dileyenler, hükümetimizin desteğine güvenebilirler” dedi. Atun, Türkiye’den gelen suyun üye ülkelerle ticaret potansiyelini artıracağını da vurguladı.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Atun, toplantının açılış töreninde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir süre görüştü. 
Sunat Atun, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile de bir araya geldi. 
Atun, Uganda Maliye Bakanı Hon Matia Kasaya, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi Genel Başkanı Dr. El Hassane Hzaine ve Umman Sultanlığı Devlet Planlama Bakanı Sultan Salim Said Al-Habsi ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

“Kardeş ülkelerden destek bekliyoruz…”
Atun, İSEDAK toplantısında hem KKTC’deki gelişmeler hem de müzakerelerle ilgili bilgi verdi.
Atun, “İsviçre’deki Kıbrıs görüşmelerinin başarısız olduğu açıklanmıştır. Bir yol haritası belirlenmesine ilişkin Rum tarafının göstermekte olduğu isteksizlik, muhatabımızın Kıbrıs Türk tarafıyla güç ve refahı paylaşma konusunda siyasi iradeye sahip olmadığını göstermektedir” dedi.
Atun, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın üye devletlere Kıbrıslı Türklerle dayanışmalarını güçlendirmesi yönünde çağrıda bulunan kararlarını fiiliyata geçirmesinin, kardeş üye ülkelerin Kıbrıslı Türklerle daha yakın ilişkiler kurmasının, var olan dayanışmaların yoğunlaştırılmasının Kıbrıslı Türklerin dünyayla bütünleşmesine katkı sağlayacağını vurguladı.
Atun, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti ile e-gümrük antlaşmasının yapıldığını da anımsattı.
Sunat Atun, İSEDAK toplantısında KKTC’deki ekonomi, eğitim ve turizmle ilgili gelişmelerle ilgili bilgi vererek, hükümetin yabancı yatırımcıların Kuzey Kıbrıs’a gelmelerini teşvik ettiğini söyledi.
Su konusunda da açıklamalarda bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun, suyun çok çeşit ve miktarda tarımsal ürün yetiştirilmesini ve tarım sektörünü önemli derecede gelişmesini sağlanacağını vurgulayarak, Türkiye’den gelen suyun üye ülkelerle ticaret potansiyelini artıracağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474