banner564

‘Kaldıramayız’

Elektrik ücretlerine yeniden zam yapılacağı yönündeki haberler üzerine vatandaşlar paniğe kapıldı

‘Kaldıramayız’
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami’nin, katıldığı bir TV programında yakın bir zamanda elektriğe zam yapılacağını söylemesi, vatandaşlar arasında paniğe yol açtı.
   Diyalog muhabirine konuşan vatandaşlar, yeni bir zammı kaldıramayacaklarını söyledi. Bazı vatandaşlar, elektrik faturasını ödeyebilmek için yiyecek ve ilaç parasından kestiğini belirtirken, bazıları halkın göçe zorlandığını belirtti.
Vatandaş ne dedi…? Vatandaş ne dedi…?
Ahmet Koçin: Yapılan zamlardan artık yorulduk. Zam hayatımızın bir parçası haline geldi. 400-500 TL civarı elektrik faturası gelirken ödemekte zorlanıyorduk şimdi yapılacak zam sonrasında gelecek faturalarımızı nasıl ödeyeceğimizi kara kara düşünür olduk. Artık bu memlekette yaşanmaz. Kıb-Tek çalışanlarının maaşlarına yapılan artış kesinlikle kabul edilir değildir. Bir yandan personelin maaşına artış bir yandan da vatandaşa zamlı fatura; bu uygulama kesinlikle doğru değildir.
Cahide Ulu: Elektriğe zam yapılacak açıklaması bizleri tedirgin etti. Yapılan zamlar artık sınırı aştı. Bir yandan maaşlara küçük bir artış yaptılar, diğer taraftan zam yapma kararı aldılar. Bunun bir anlamı yoktur. Bu zammın yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. 400-500 TL civarı elektrik faturası ödüyorum. Bu yaşananlar karşısında ülkeden göçler artacak. Kurum personelinin maaşlarına yapılan artış düşünülüyor da niye asgari ücretle geçinen vatandaş düşünülmüyor. Yetkililere sesleniyorum hakkaniyetli bir çalışma yapsınlar.
Olgun Özçürümez : Ülkede hemen hemen her gün yapılan zamlara artık alıştık. 500-600 TL civarı elektrik faturası ödüyorken, bütçemiz zorlanıyordu şimdi bir zam yapılırsa bunun altından nasıl kalkabiliriz diye düşünür olduk. Asgari ücretle çalışanların düşünülerek hareket edilmesi gerekiyor. Yaşananlar vatandaşları bıktırdı.
Celil Şener: Elektriğe zam yapılacak olması kesinlikle kabul edilir değildir. 800-900 TL elektrik faturasının altında fatura ödemedim. Bu zamlar suç oranlarını arttıracak. Geçim sıkıntısına düşen vatandaşlar suç işlemeye yönelecek. Elektrik faturaları mevcut haliyle ödenir gibi değilken bir de zam açıklaması bizleri korkuttu. Kıb-Tek çalışanlarına artış yapılmasının ardından yapılan zam açıklaması bunun vatandaşlar tarafından ödeneceğini gösteriyor. Yetkililer bu konuda daha adil çalışmalıdır.
Meryem Pekmezoğlu: Elektrik faturalarına yine zam yapılırsa kesinlikle vatandaşlar bu faturaları ödeyemeyecek. Asgari ücrete küçük bir artış yaptılar ancak hemen arkasına zam haberleri çıktı. Hükümet üç kuruş veriyor otuz üç kuruş geri alıyor. Zam yapılırsa asgari ücrete yapılan artışın bir değeri kalmamış olacak. En son faturam 260 Türk Lirasıydı böyle bile çok gelen fatura zam yapılırsa nasıl olacak kim bilir. Ödemediğimiz zaman hemen kesiliyor bu nedenle ödemeye mecburuz. Bu konular hükümetin elinde olduğundan istediği gibi vatandaşı zorluyor.
Mustafa Orçan: Maaşlar yerinde sayıyor ancak zamlar her gün devam ediyor. Asgari ücrete küçük bir artış yapıldı ona sevinemeden zam haberleri almaya başladık. Asgari ücretle çalışıyorum ve gelirimiz giderimizi yapılan zamlar nedeniyle karşılamıyor. 480 ile 600 arasında fatura ödüyorum. Zam yapılmasını istemiyoruz ancak hiç kimse vatandaşın isteğini dikkate almıyor. Kıb-Tek çalışanlarının maaşlarına artış yaptılar ve bunun karşılığında da vatandaşa faturalarda zam uygulayacaklar. Bu durum kabul edilir bir durum değildir.
Cevat Beyazyüz:  Hükümet yetkilileri her fırsatta zam yapmaya alıştı. Elektrik faturası 250 civarı geliyor böyle bile ödemekte zorluk yaşarken zam sonrasında faturaları nasıl ödeyeceğimizi Allah bilir. Bu zam açıklamaları sonrasında asgari ücrete yapılan artış değerini kaybetmiştir. Bu düşünceden vazgeçip vatandaşın cebini rahatlatmak adına çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu durum karşısında vatandaş mağdur ediliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473