banner564

‘Kan davasından kaçtım’

Ülkeye 22 gün önce sahte kimlikle giriş yapan Burak Aslan, polis tarafından tutuklanınca ilginç bir savunma yaptı:

‘Kan davasından kaçtım’
banner598

 Suna ERDEN

Ercan Havalimanı’ndan başkası adına düzenlenmiş sahte kimlikle KKTC’ye giriş yapan Burak Aslan, 22 gün sonra tespit edilerek tutuklandı. İhbar üzerine yakalanan zanlı polisteki ifadesinde kan davası olduğunu ve öldürüleceği için sahte kimlik ile ülkeye gelmek zorunda kaldığını, izinin sürülmemesi için bu yola başvurduğunu söylediği öğrenildi. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Duruşmada Burak Aslan’ın 1 Mart 2019 tarihinde saat 23.26 sıralarında Onur Gün’ün adına düzenlenen sahte T.C kimlik kartı ile Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı belirtildi. Soruşturmayı yapan polis, 22 Mart’ta zanlının Girne’deki evinde tespit edildiğini, yapılan aramada sahte olarak düzenlenmiş TC nüfus cüzdanının bulunduğunu söyledi. Zanlının polisteki sorgusunda suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, TC Büyükelçiliği ile yapılacak yazışmaların yanı sıra zanlının herhangi bir suça karışıp karışmadığının araştırılacağını belirtti. Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden soruşturma memuru, mahkemeden 3 gün süre talep etti.

3 gün tutuklu

   Mahkeme, hakkında, “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “Sahte beyanla kayıt temini” suçlarından soruşturma yürütülen zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.
   Mahkemeden söz hakkı alan zanlı ise ülkede herhangi bir suça karışmadığını, kan davası olduğu için sahte kimlik ile adaya geldiğini öne sürdü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473