banner564

Karşısında yine beni bulacak

19 Nisan seçimleri sonrası Rum lider Anastasiadis’in masaya döneceğini ifade eden Eroğlu, kendisinden emin konuştu:

Karşısında yine beni bulacak
banner598
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu dün seçim çalışmaları çerçevesinde Lefke’deydi. Eroğlu sırasıyla Lefke Çarşısı, Lefke Belediyesi, Gemikonağı Çarşısı ile Patates Üreticiler Birliği’ni ziyaret etti.
Eroğlu’nun ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda gündeminde müzakereler ve Kıbrıs sorunu vardı.
Adada bulunacak çözümün, 11 Şubat 2014 ortak açıklama metninde belirtildiği üzere eşit statüde iki kurucu devletten oluşacağını belirten Eroğlu, “Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri Ulusal Konsey toplantısı sonrası, gasp ettikleri Kıbrıs Cumhuriyeti’nin evrimleşerek federasyona döneceğini açıkladılar. 11 Şubat 2014’te imzaladığımız ortak açıklama metni masadadır. Ne dediği de gayet açıktır. Halklarına yalan söylemekten vazgeçsinler” diye konuştu.
19 Nisan seçimleri sonrası Rum lider Anastasiadis’in masaya döneceğine dikkat çeken Derviş Eroğlu, “Karşısında yine beni bulacak. Diklenmeden dik duracağız. Halkımızın taleplerini beklentilerini biliyoruz ve bütün hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

UBP ve DP’nin desteği…
UBP ve DP UG’nin seçimlerde kendisini destekleme kararı aldığını anımsatan Eroğlu, “Ama ben Türkiye’yi anavatan bilen, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden yana olan, bugünlerimizi ve yarınlarımızı düşünen, doğru çözümü isteyen herkesten oy bekliyorum” dedi.

Lefke’ye hep önem verdim…
Eroğlu, “Her zaman için diğer KKTC yerleşim birimleri gibi Lefke’ye büyük önem verdiğini, Lefke bölgesinin daha da gelişmesi ve var olan sorunlarının giderilmesi için ilgi ve desteğini sürdüreceğini” kaydetti.
Eroğlu’na ziyaretleri esnasında UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, DP UG Güzelyurt Millevekili Menteş Gündüz, DP UG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel, eski milletvekilleri Ahmet Çaluda ve Mutlu Atasayan ile Lefke eski belediye başkanı Mehmet Zafer eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473