banner564

Kefili buldu kurtuldu

Müdür olarak çalıştığı Metin Oral Fotoğrafçılık’a ait çekleri bozdurup zimmetine geçirdiği ileri sürülen Aydın Akyürek, teminat ile serbest kaldı

Kefili buldu kurtuldu
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da Metin Oral Fotoğrafçılık isimli işyerinde personel müdürü olarak çalıştığı dönemde 175 bin 440 TL, 140 bin 450 Euro, 49 bin 375 TL’lik meblağlı çekleri çaldığı öne sürülen Aydın Akyürek hakkındaki soruşturma sürüyor. 
Yapılan soruşturmada zanlının 39 çek yaprağını kırdırarak para temin ettiği belirtilirken, 16 çekin bulunduğu, diğerlerinin ise kayıp olduğu açıklandı. Soruşturma devam etse de zanlı etki edemeyeceği gerekçesi ile teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, bir dönem Metin Oral Fotoğrafçılık Ltd.'te personel müdürü olarak çalışan zanlının, Ocak 2017 ile Temmuz 2018 tarihleri arasında yapmış olduğu işler karşılığında müşterilerinden temin ettiği 175 bin 440 TL, 140 bin 450 Euro, 49 bin 375 TL’lik meblağlı çekleri çaldığını belirtti. 

Çeki aldı muhasebeye vermedi
Polis, zanlının yine başka bir firmadan şirket adına tahsil ettiği 2 adet toplam 15 bin TL’lik çekleri söz konusu şirketin muhasebesine vermeyerek, zimmetine geçirdiğini mahkemeye aktardı. Polis, yapılan soruşturmada zanlının 39 çek kırdırtıp para temin ettiğini, bu çeklerden 16’sının bulunduğunu söyledi. 
Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının etki etme olasılığı kalmadığını belirterek, teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, 5 bin TL nakit teminat yatırması ve iki kefilin 100 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474