banner564

Bir acı haber daha

Okuldan çıkıp, ailesinin çalıştığı mandıraya giderken arazide bulduğu patlamamış bomba ile oynayan 13 yaşındaki Makir İsmailov hayatını kaybetti

Bir acı haber daha
banner598

Ömer KADİROĞLU

   Kuzey Kıbrıs’a çalışmak için gelen Gürcistanlı ailenin 13 yaşındaki oğlu Makir İsmailov, Mevlevi’deki arazi içerisinde ölü olarak bulundu. İsmailov’un bölgede patlamamış bir bomba ile oynarken mühimmatın patlaması sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. 
    Henüz 13 yaşında olan ve askeri atış alanı içerisinde bulduğu bomba ile oynarken yaşamını yitiren İsmailov’un 13 Aralık’ta okuldan sonra mandıraya gitmek için yola çıktığı bildirildi.

Tüm köy Makir’i aradı
Elde edilen bilgilere göre; ortaokul öğrencisi Makhir İsmailov, iki gün önce okuldan döndükten bir süre sonra ailesinin çalıştığı mandıraya gitmek için evden ayrıldı. İkindi saatlerinde evden ayrılan İsmailov’ndan uzun süre haber alınamayınca ailesi önce polise haber verdi, ardından köy halkı ile çocuklarını aramaya başladı. 
Ancak gece geç saatlere kadar yapılan aramalar sonuç vermedi. Aramalar dün sabahın erken saatlerinde yeniden devam etti. Aranan çocuğun cansız bedeni saat 09.30 sıralarında Mevlevi’de arazi içerisinde bulundu.

Elinde, yüzünde yanık vardı
Askeri atış alanında bulunan çocuğun elinde, yüzünde yanık, vücudunun çeşitli yerlerinde ise derin yaralar olması patlamamış bir bomba ile temas etmiş olabileceği şüphesi doğurdu.
Kısa sürede olay yerine intikal eden polis ekipleri yapılan incelemelerin ardından İsmailov’un cesedini Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi morguna kaldırdı.

Ölüm nedeni kesinleşti
Burada yapılan otopsi sonucu İsmailov’un bomba patlaması sonucu yaşamını yitirdiği kesinleşti.
 Otopsi sonucunu açıklayan Polis Basın Subaylığı, yürütülen ileri soruşturmada, ‘İsmailov’un, bölgede bulunan bir mühimmata muhtemelen temas etmesi neticesinde, mühimmatın patlaması sonucu öldüğünü, yapılan otopsisinde ölüm sebebinin “patlayıcı madde etkisiyle gelişen iç organ ve büyük damar yaralanması” olduğunun tespit edildiğini’ belirtti.
Yuvacık’ta yaşayan biri kız iki çocuk sahibi olan İsmailov ailesinin bölgedeki bir mandırada çalıştığı, 4 yıldır ülkede oldukları öğrenildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474