banner564

Keleşlerin sırrı hala çözülemedi

Polis, Girne’de bir apartman dairesinde bulunan iki adet otomatik silahın, Türkiye veya KKTC’de başka olaylarda kullanılıp kullanılmadığını araştıracak

Keleşlerin sırrı hala çözülemedi
banner598
Girne’de otomatik silahla düzenlenen  saldırı olayı ile ilgili tutuklanan Zeynel Abidin Ağabugün, Enes Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün, Murat Kay, Mehmet Öksüz ve Mehmet Cihan dün ek süre talebi ile Girne’de duruşmaya çıkarıldı. Duruşmada 20 Eylül Pazar gecesi Savoy Otel’in kurşunlanması olayı ile ilgili Zeynel Abidin Ağabugün, Enes Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün ve Murat Kaya’nın yanı sıra incelenen kamera görüntüleri sayesinde Mehmet Cihan Karagöz ve Mehmet Öksüz’ün de tespit edilerek tutuklandığı belirtildi. 
Meydana gelen olayda otel giriş kapısına 52 el ateş edildiğini kaydeden polis, yapılan soruşturma sonrası olayda kullanılan iki adet Kalaşnikof silahın ve 121 adet canlı merminin Girne’deki bir apartmanda tişörte sarılı ve poşet içerisinde bulunduğunu söyledi. 

Kamera görüntüleri incelendi…
Polis, apartmandaki dairenin, emlak işi ile uğraşan zanlı Karagöz ve zanlı Öksüz’ün sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Polis, bulunan silahlar üzerinde yapılan balistik incelemede olayda kullanılan silahlar olduğunu teyit ettiklerini açıkladı. Polis, şu anda poliste emare olarak bulunan NC 020 plakalı Range Rover araç üzerinde barut araştırması yapıldığını, ayrıca zanlı Karagöz’ün kullandığı aracın silahların bulunduğu caddeye girdiğine dair tespit yapıldığını belirtti.

Kıyafetlerin kime ait olduğunu DNA çözecek
İki adet kalaşnikof silahların iki tişörte sarılı bir vaziyette bulduklarını kaydeden polis, kıyafetler üzerinde DNA araştırması yapıldığını, bu nedenle zanlı Öksüz ile Karagöz’den kan örneği alındığını söyledi.Polis, ayrıca olaydan 11 saat önce zanlı Enes Ağabugün,zanlı Mehmet Caner Ağabugün ve zanlı Öksüz’ün silahların bulunduğu daireye girdiklerine dair tanık ifadesi aldıklarını söyledi. 

6 gün daha içerideler
Polis, saldırıdan 6 gün önce ise iki kişinin daire 3’te kaldığına dair bilgi edindiklerini açıkladı.
Silahlarla ilgili inceleme yapıldığını, Türkiye veya KKTC’de herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığına dair soruşturma yapıldığını belirtti. Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Zanlıların avukatlarının süreye itiraz etmesi üzerine mahkeme 8 yerine 6 gün ek süre kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474