banner564

UBP’de hesaplaşma

Eroğlu’nun kaybetmesine sevinen Küçük, “Kabus sona erdi” dedi

UBP’de hesaplaşma
banner598
Sonuç CEVİZCİ

Eski Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) eski Genel Başkanı İrsen Küçük, dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun seçimi kaybetmesine sevindiğini gizlemeyen Küçük, “Hem ülke hem de UBP için kabus sona erdi” dedi.
Diyalog’a konuşan İrsen Küçük, seçim sonucunun hem ülkeye, hem Kıbrıs Türk Halkına hem de Ulusal Birlik Partisi’ne hayırlı olmasını diledi. 
Küçük, Akıncı’nın seçilmesiyle birlikte gerek görüşmelerde gerekse ülke konularında daha demokratik bir cumhurbaşkanı göreceğine inanç belirtti. Ülkede yeni bir dönem başladığına dikkati çeken İrsen Küçük bu dönemi iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

“UBP için de bir imkan doğmuştur..”
Seçimi kaybeden Derviş Eroğlu’na göndermelerde bulunan İrsen Küçük şöyle konuştu: “Hem ülkenin hem UBP’nin üzerindeki kâbus gibi çöreklenme son bulmuştur. Hem Demokratik ve hüviyetine kavuşmuş bir UBP için bir imkan doğmuştur hem de ülkenin Eroğlu olayında kurtulması bakımından yeni bir adım atıldı. Parti ve devlet işlerine karışmayan başbakanın imzasını yakınlarıyla taklit ettirmeyen bir cumhurbaşkanına kavuşmak önem taşır. KKTC halkının gurur duyması lazım.”

“İlk turdan istifa etmeliydi…”
İrsen Küçük, beş yıl önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Derviş Eroğlu’nun seçim propagandasını yürüttüğünü ve birinci turda kazandıklarını dile getirerek, “Bunları hep unuttu. Sonra kendi başına devam edeceğine inandı ancak yanıldığını gördü” dedi. Eroğlu’nun ilk turdan istifa edip çekilmesi gerektiğini belirten Küçük, bu sonucu halkın gösterdiğini kaydetti.

Yeniden siyasete yeşil ışık yaktı
İrsen Küçük, UBP ve DP parti yönetimine de mesaj göndererek, “Yarından itibaren siyasi hayatlarına devam etmek isterlerse bu sonucu iyi değerlendirmeleri gerekir. Bir an önce toparlanıp güçlenmeleri gerekir” dedi.
Yeni dönemde politika da yer alıp almayacağı ile ilgili bir soruya karşılık İrsen Küçük, politikadan kopmadığını, kendisine düşünülen bir görev olursa değerlendireceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473