banner564

Yorgancıoğlu: Erken seçim öngörmüyor

Yorgancıoğlu, Ekim veya Kasım ayında yapılması planlanan parti kurultayında genel başkanlığa aday olmayı düşünmediğini bildirdi

Yorgancıoğlu: Erken seçim öngörmüyor
banner598
Başbakan ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Ekim veya Kasım ayında yapılması öngörülen parti kurultayında genel başkanlığa aday olmayı düşünmediğini bildirdi.
Yorgancıoğlu, bu yöndeki açıklamayı, dün Gönyeli İlkokulu’nda Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oyunu kullandıktan sonra, Diyalog muhabirinin sorusuna cevaben yaptı.
 “Muhtemel bir erken seçim daha kapıda olur mu?” sorusuna karşılık Yorgancıoğlu, halkın seçim istemediğini düşündüğünü; CTP-BG Genel Başkanlığı’nı yürüttüğü dönemde, Lefkoşa’da yerel ara seçim, erken genel seçim, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere dört seçim yapıldığını, her seçimin beraberinde mali külfet yanında toplumda gerginliğe yol açtığını ifade etti.
Yorgancıoğlu, “Yeni bir seçimin, halk tarafından, en azından gezdiğim yerlerde istendiğini düşünmüyorum” dedi.
 “Partide yönetim değişikliğinin gerçekleşmesinin beklenip beklenmediği” sorusu üzerine ise Yorgancıoğlu, Ekim veya Kasım ayında yapılması öngörülen parti kurultayının iki ay erkene alınabileceğini kaydetti, kendi adaylığı konusunda ise “Aday olmayı düşünmüyorum” dedi.

Akıncı’yı tebrik etti
CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu yazılı bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mustafa Akıncı’yı tebrik ettiğini belirtti.
Yorgancıoğlu, “Akıncı ile yapmış olduğumuz samimi görüşmede, birinci tur sonuçları ışığında CTP Parti Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda CTP’nin ikinci turda tüm örgütleri, üyeleri ve sempatizanları ile aktif şekilde desteklediği adayın seçilmiş olmasının mutluluğunu yaşadığımızı kendisine ve tüm barış güçlerine iletmiş ve sorumluluğu paylaşmaya daima hazır olduğumuzu belirtmiş durumdayız” dedi.
CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, önümüzdeki süreçte Akıncı ile başta Kıbrıs sorununun iki kesimli, iki toplumlu, federal bir çözüme kavuşturulması olmak üzere demokratik anayasal kurumların daha katılımcı bir anlayışla yapılandırılması, sivilleşme ve demokratikleşme ilkeleri doğrultusunda adımlar atılması için işbirliği içinde çalışılacağına olan inançlarını teyit ettiklerini kaydetti.

Bütün partilere eşit olmalı…
En büyük beklentilerinin, Kıbrıs Türk halkının iradesi neticesiyle seçilen Cumhurbaşkanı’nın bütün partilere eşit mesafede durması olduğunu belirten Yorgancıoğlu, “Bu duygularla tüm CTP’lilere, parti kararına uyarak ülkenin geleceği ile ilgili sorumlu davranarak hareket eden tüm yoldaşlarıma partilerini en güzel şekilde temsil ettikleri için teşekkür ederim” ifadesine yer verdi. 

Talat, Akıncı’yı telefonla kutladı
Öte yandan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Mustafa Akıncı’yı kutladı.
Talat, Akıncı’yı telefonla arayarak başarısından ötürü tebrik etti.
Talat, Akıncı’yla seçim döneminde yaptıkları işbirliğinden memnun olduklarını belirtti ve bunun ileriki günlerde de devam etmesini diledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473