banner564

KKTC’nin yasaları  çürüdü

Halil ve Emine Bdwan çiftinin ölümüne yol açan çakıl yüklü kamyonun sürücüsü Ramadan Tomruk’a en fazla 7 yıl hapislik verilebileceği açıklandı

KKTC’nin yasaları  çürüdü
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Ercan-İskele Anayolu üzerinde Halil ve Emine Bdwan çiftinin içinde bulunduğu aracın üzerine devrilerek feci şekilde yaşamlarını yitirmesine neden olan çakıl yüklü kamyonun şoförü Ramazan Tomruk, tedavisinin tamamlanmasının ardından dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlının kaza esnasında aşırı süratli ve dikkatsiz olduğunu açıkladı.  
Meydana gelen kazanın toplumda infial ve büyük üzüntüye yol açtığını belirten polis, kazayla ilgili olguları aktararak sürücünün tutuklu yargılanması talep etti.
İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Polis Müfettiş Muavini Türkeç Soytürk, zanlının 23 Haziran 2018 tarihinde saat 17.10 sıralarında Ercan-İskele Anayolu üzerinde, NF 302 plakalı kamyon aracı ile aşırı süratli ve dikkatsizce seyrettiği esnada, önünde seyreden aracın ani olarak sola dönmesi sonucu, frene basarak direksiyonu sağa kırdığını ve aracın hâkimiyetini kaybettiğini söyledi. 

Üzerlerine devrildi
Polis, sürücünün hâkimiyetini kaybettiği araçla, karşı yönden gelen Kaleil Bdwan yönetimindeki aracın üzerine devrildiğini aktardı.
Meydana gelen kazada çiftin olay yerine yaşamını yitirdiğini kaydeden Soytürk, zanlının ise hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Zanlının dün itibarı ile hastaneden taburcu edildiğini belirten Soytürk, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirdi. 
Meydana gelen kazanın toplumda infial ve büyük üzüntüye yol açtığını belirten Soytürk, mahkûm olması halinde zanlının 7 yıla kadar hapislik cezası almasının muhtemel olduğunu, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ancak Türkiye’de akrabalık bağlarının bulunduğunu vurguladı. Soytürk, zanlının erbest kalması halinde yargılanmaktan kaçmasının kuvvetle muhtemel olduğunu ifade ederek, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Polis güvenlik önlemi aldı
Yargıç Umut İnan, meselenin ciddiyetine de vurgu yaparak, zanlının davasında hazır bulunmasını temin etmek amacı ile 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.
İskele Polis Müdürlüğü, zanlının getirildiği İskele Kaza Mahkemesi’nde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Çiftin oğulları da duruşmayı takip etmek üzere İskele Kaza Mahkemesi’ne geldi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474