banner564

500 bin TL çarptı

Çöpçatanlık için kullanılan ‘Tinder’ isimli sitede Steven Emde Peterson ismiyle hesap açıp, tanıştığı 64 yaşındaki İsveçli kadını dolandırmakla suçlanan Hüseyin Alan tutuklandı

500 bin TL çarptı
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan 48 yaşındaki Hüseyin Alan, genellikle çöpçatanlık için kullanılan sosyal paylaşım platformu “Tinder” isimli sitede Steven Emde Peterson ismiyle hesap açıp, tanıştığı İsveçli M.O. isimli 64 yaşındaki kadını dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. Elde edilen bilgilere göre; zanlı Şubat ayı 2016 yılında tanıştığı M.O.’dan 4 ay sonra borç para istedi. Zanlı borca teminat olarak kendisini Türkiye’de bir su borusu şirketinin sahibi olarak gösterip, özel bir şirketten alacağı olduğunu söyledi. Zanlının özel şirketten parasını alıp borcunu ödeyeceğine güvenen M.O. 2016-2017 yılları arasında Tangelwood Company Ltd isimli şirkete Steven Emde Peterson kişisi sanarak 79 bin Euro ve 68 bin 500 Dolar olmak üzere iki 500 bin TL’yi aşkın para gönderdi. 2017 Eylül ayında kendi bankası "Neden KKTC’deki bir hesaba yüklü para gönderdiniz" diye soruşturma başlatması üzerine M.O. KKTC’ye geldi.

Polis tüm parayı çektiğini tespit etti
Mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmada söz konusu banka hesabının Hüseyin Alan’ a ait olduğu, tüm parayı bizzat kendisinin çektiği tespit edildi. Yapılan tespit üzerine zanlı gözaltına alınarak dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yürüten Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Polis Memuru İbrahim Varol, zanlı Hüseyin Alan’ın 2016 ile 2018 yılları arasında meydana gelen “Sahtekârlıkla Para Temini” ve “Başkasının Kimliğine Bürünme” suçlarından tutuklandığını söyledi. 
İbrahim Varol, zanlının İsveç’te yaşamını sürdüren M.O. isimli 64 yaşındaki kadınla “Tinder” isimli sosyal medya üzerinden kendisini “Steven Emde Peterson” olarak tanıtıp bağlantı kurarak, yaklaşık 500 bin TL parayı sahtekârlıkla temin ettiğini ifade etti. 
Zanlının banka yoluyla bu parayı temin ettiğini, söz konusu bankanın kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini kaydeden Varol, imza örnekleri ile banka dökümlerinin alınması gerektiğini ifade etti. Zanlının serbest kalması halinde yürütülen soruşturmaya etki edebilme olasılığı olduğunu belirten Varol,  zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi.
 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2018, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474