banner564

Korku ve panik

Şans eseri can kaybı olmadı. Taşkent’e bu sabahın erken saatlerinde ‘Füze’ düşmesi sonucunda büyük yangın meydana geldi

Korku ve panik
banner598

 Onur ULAĞ

   Beşparmak Dağları’nın eteğindeki Taşkent bölgesinde bu sabah 00.20 raddelerinde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından yangın çıktı. Kısa sürede itfaiye ve polis ekiplerinin bölgeye ulaşması sonrasında bir yandan yangın söndürme çalışması yapılırken, diğer yandan bölgede askeri birlikler tarafından inceleme başlatıldı.
   İlk başata cephanelik yüklü bir askeri helikopterin düştüğü iddia edilmekle birlikte, daha sonra bunun gerçek dışı olduğu ifade edildi. Sabah 03.00 raddelerinde Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’la birlikte olay yerine giden Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, askeri yetkililerden bilgi aldıktan sonra bu sabah 03.45 dolayında şu açıklamayı yaptı:
    “Taşkent köyü yakınındaki olay yerine giderek patlama ertesinde bölgede bulunan parçaları yetkililerimizle birlikte inceledik. İlk bulgular patlamaya neden olan cismin niteliğinin ya patlayıcı taşıyan bir hava aracı ya da doğrudan doğruya bir patlayıcı (füze) olduğuna işaret etmektedir. Parçalar üzerindeki yazılar ve diğer emareler kısa süre sonra tam olarak ne olduğunu anlamamıza yardımcı olacak niteliktedir. Herhangi bir can kaybı veya yaralı yoktur. İtfaiyemizin çalışmasıyla yangın kontrol altına alınmıştır.”

Akıncı olay yerinde

   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklama yaptı. Akıncı “Bunun insansız hava aracı veya füze olduğu üzerinde duruluyor. Gerekli incelemelerden sonra daha detaylı açıklama yapılacak” dedi. Akıncı, bizim dışımızda bir olay olduğunu, bölgemizdeki savaşın etkisine dikkat çekti.

Muhtar Aşandır: Herkes sokağa fırladı

   Diyalog’a konuşan Taşkent muhtarı Durmuş Aşandır bu sabah 00.20 raddelerinde önce bir patlama, ardından 2 patlama sesi daha duyduklarını ve derhal sokağa fırladıklarını söyledi.
   “Evimin 500 metre kadar yakınında meydana gelen yangını görünce korkuya kapıldım” diyen muhtar Aşandır, bunun nedenini öğrenmek için yetkililere başvurduklarını ve cevap beklediklerini söyledi.
   Aşandır “önce uçak kazası olduğunu düşündük. Sonra bize helikopter kazası dediler. Ardından İnsansız Hava Aracı veya füze olduğunu belirttiler” dedi ve can kaybı yaşanmamasının büyük bir şans olduğunu kaydetti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

DÜNYAYI SAVAŞ HALİNE SOKAN TÜM DEVLET BAŞKANLARI ACİLEN İDAM EDİLMELİ ÇÜNKİ BU FÜZELER YARIN EVLERİME ÇOKÇA DÜŞEBİLİR.

TRUMP,ESAD, MAY,MERKEL,PUTİN,OBAMA,RTE.......İDAM SEHPALARINA,DERHAL !!!!

ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

RUMLARLA ANLAŞMIŞ OLAN BİR ÜLKE DE GÖNDERMİŞ OLABİLİR......

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473