banner564

45 yılın ihmali

Vatandaşlar “Sadece envanter çalışması yeterli değil, Maraş yerleşime açılmalıdır” diyor

45 yılın ihmali
banner598

Ömer KADİROĞLU

Marliyn Monroe'dan Sophia Loren'e kadar birçok ünlünün bulunduğu ve bir zamanlar turizmin cenneti olan hayalet şehir Kapalı Maraş’ta envanter çalışması yapılacak olması vatandaşlarda heyecanla karşılandı. 
45 yıldır kapalı olan Maraş’ın açılma ihtimalinin gündeme gelmesi heyecanlandırdığı kadar eleştirilere de yol açtı. 
Maraş ile ilgili çok geç adım atıldığını söyleyen vatandaşlar, durumu ‘45 yıllık ihmal’ olarak değerlendirdi. 
Maraş’ın açılmasının hem ekonomiye hem de ülkenin tanınmasına faydası olacağını düşünen vatandaşlar görüşlerini Diyalog’a anlattı.
Vatandaşlar, Maraş’ın tek taraflı olarak yerleşime açılması gerektiğini ifade etti. Vatandaşlar, “Şimdilik envanter çalışması yapılıyor ancak bölge tamamen açılmalıdır. 45 yıldır uyuyan bu şehir canlandırılmalıdır” dedi.


Vatandaş ne dedi…?

Niyazi Güleç:
Kapalı Maraş’ta envanter çalışması yapılacak olması bizde bir umut yarattı.  Aslında bölgenin tamamen açılması şarttır. Yıllardır terk edilmiş ve kendi haline bırakılmış bölge hayata açılmalıdır. Eğer Maraş açılırsa hem ekonomiye hem de ülkenin tanıtımına katkı koyacaktır. 
Ülkede bir dönemin en önemli turizm yerlerinden olan Maraş’ın canlanması bizim de canlanmamız demektir. Umarım envanter çalışması ile gündeme gelen Maraş kısa süre sonra açılır.

Muhammed Çavuş:
Kapalı Maraş ile ilgili yapılan hamle çok doğru ve geç kalınmış bir hamledir. Ancak şimdilik envanter çalışması yapılacağı belirtildi. Belki bu çalışmadan sonra ileri adımlar atılır. Umarım bölgenin hayata kazandırılması için yetkililer bir formül bulur. 45 yıldır kaderine terk edilen Maraş, turizme, ekonomiye kazandırılmalıdır. Bu şekilde kapalı olması ne bize ne Ruma ne de başka birine yaramamaktadır. Umarım ileri adımlar atılır.

Erkin Talat:
Hükümet Kapalı Maraş’la ilgili bir karar verdi. Envanter çalışması yapılacağı duyuruldu ancak devamında ne olacağı söylenmedi. Gerçi bu adım bizi heyecanlandırdı ancak devamında ne olacağının belirsizliği nedeniyle hevesimiz kursağımızda kaldı. 
Kapalı Maraş’ın açılması hem inşaat sektöründe hem iş alanında hem de ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kapalı kalması sonucunda harabeye döndü. Aslında bölgenin 1974 yılının hemen sonrasında yeniden açılması gerekiyordu. 

Vedat Tayyarecioğlu:
Kapalı Maraş’ın yeniden yerleşime açılması gerekiyor. Zamanında ı çok bilinen ve çok turist ağırlayan bir yerdi. Bu nedenle turizm açısından önemli bir bölgedir. Şimdilik envanter çalışması yapılacağı söylendi ancak biz devamının gelmesini ve Maraş’ın açılmasını istiyoruz.


Enver Takkuş:
Kapalı Maraş adanın en güzel yeri olduğu için çok büyük öneme sahiptir. Eğer açılırsa ülke ekonomisine büyük bir faydası olacağı düşüncesindeyim. Aslında burası hiç kapanmamalıydı. Yıllarca Maraş’ın açılması ile ilgili hiçbir adım atılmadı sürekli ihmal edildi ve bu ihmal 45 yıl sürdü. Hükümet envanter çalışması yapılması kararı aldı ancak devamıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Umarım ileri adım atılır ve bölge açılır.

Enver Çavuş:
Turizm açısından çok önemli olan Kapalı Maraş’ın açılması için cesur adımlar atılmalıdır. 
Bölge 45 yıldır kapalı durumdadır ve tek taraflı olarak açılması gerektiğini düşünüyorum. 
Turizm açısından büyük bir önem taşıyan Maraş’ın yerleşime en hızlı şekilde açılması herkesin yararına olacaktır. Kapalı kalmasının kimseye faydası yoktur.

Seyhan Güçeri:
Kapalı Maraş’ın açılacağı söylendi, sonra sadece envanter çalışması yapılacağı belirtildi. Önce heyecanlandık sonra hevesimiz yarım kaldı. Gerçi envanter çalışması yapılacak olması da bir adımdır ancak daha radikal adımlar atılmalıdır. Beş şahsen Maraş’ın kısa sürede açılmasını istiyorum. Yarım asırdır kapalı olan bölgenin ekonomiye kazandırılması gerekmektedir. Artış bölge ile ilgili bir çözüm şarttır. Bu şekilde kapalı kalması kimsenin hayrına değildir.

Adnan Kehan:
Keşke Kapalı Maraş açılsa…O zaman ülke ekonomisi açısından büyük bir faydası olacak.
Dünyaca bilinen bir bölge olduğunu biliyorum, bu nedenle turizm açısından büyük önem arz ediyor. Umarım 45 yıldır çürümeye terk edilmiş bölge ile ilgili güzel bir adım atılır. Şimdi hükümet orada envanter çalışması yapılacağını duyurdu. Belki devamında güzel gelişmeler de olur. Bekleyip göreceğiz.

Mehmet Kadiri:
Kapalı Maraş ile ilgili atılan adım ülke için önemlidir. Maraş’ın vakıflar ve şahıslara ait mallar olduğu söylenmişti. Koçan sahibi KKTC vatandaşlarının yeniden oraya yerleşmesi güzel olurdu. Şimdilik envanter çalışması yapılıyor ancak bölge tamamen açılmalıdır. 45 yıldır uyuyan bu şehir canlandırılmalıdır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474