banner564

Lefkoşa’da Kuğulu Park’ta

Kızılay 14 noktada iftar yemeği dağıtacak

Lefkoşa’da Kuğulu Park’ta
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı tarafından 2005 yılından itibaren kurulan İftar Çadırları, bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti ile hayırseverlerin katkılarıyla kuruluyor.
Girne, Lefkoşa, Esentepe, İskele, Gazimağusa, Lefke ve Güzelyurt da dahil 14 noktada Ramazan ayı boyunca halka iftar yemeği dağıtılacağı kaydedilen açıklamada, iftar yemeği için Lefkoşa’da geçen yıl kullanılan Hz. Ebu Bekir Camii avlusu yerine Kuğulu Park’ın kullanılacağı kaydedildi.

Vakıflar da bölgelerde verecek
Öte yandan Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Ramazan ayı boyunca, çeşitli bölgelerde halka iftar yemeği verecek.
Vakıflar İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramazan’ın başlamasıyla birlikte, ilk toplu iftar yemeği, bugün akşam Kalavaç köyünde olacak.
Vakıflar’ın, Kızılay ile işbirliği halinde düzenleyeceği iftar yemeklerinde, çocuklara oyuncak da dağıtılacak.

5 bin adet gıda yardım paket
Açıklamaya göre, “Karşılık beklemeden iyilik yapmak anlayışı” ile yardım faaliyetlerine devam eden Vakıflar, çeşitli hayır kurumlarıyla işbirliği halinde, ihtiyaçlı ailelere gıda paketleri dağıtıyor.Bu kapsamda, Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği, 5 bin adet yardım paketi, ailelerin evlerine teslim ediliyor.
Gıda yardımlarının dağıtımında Sosyal Hizmetler Dairesi ile çalışılıyor ve engelli ailelerle, yaşlılara öncelik veriliyor.
Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, Ramazan ayını kutlayarak, yardım faaliyetlerinin Ramazan’da da devam edeceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473