banner564

LTB’nin desteği sürecek

Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Harmancı’yı ziyaret etti

LTB’nin desteği sürecek
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde konuşan Harmancı, LTB’de göreve geldiği ilk günlerde LTB Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin kurulduğunu ve birim vasıtası ile ulaşım, dolaşım, erişilebilirlik ve sosyal yaşama katılım konularda özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet sunulduğunu kaydetti.
Görme engellilere yönelik olan 7 kilometrelik kaldırımın da yenilendiğini dile getiren Harmancı, bu kapsamda çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Başkan Harmancı engelli çocuklar ve ailelerinin sosyal hayatın içinde yer alması içinde LTB’de çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek bunun en güzel örneklerinden birinin LTB Engelsiz Dans okulunun olduğunu ifade etti. Çok zor günlerden bugünlere gelindiğini anımsatan Başkan Harmancı, “28 belediye arasında LTB’nin en duyarlı belediye haline gelmesinin doğru işlerin yapıldığının bir göstergesi olduğunu” ifade etti.


LTB’nin sağlık denetimleri sürüyor
Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi, ekipleri, 24 Nisan-4 Mayıs arasında 90 işyeri denetledi.
Bahse konu dönemde 8 kasap, 1 balık satış yeri, 1 piliç satış yeri, 2 unlu mamul imalatı, 11 restoran, 5 büfe, 6 kafeterya, 1 kuruyemiş imalatı, 1 kahvehane, 1 pansiyon, 2 oto galeri, 1 oto yıkama, 18 market, 2 spor salonu, 4 gıda deposu, 1 dernek lokali, 12 eğitim merkezi, 11 kuaför ve berber salonu, 1 dövme stüdyosu, 1 yurt kafeteryası denetlendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474