banner564

Güven tazeledi

İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı, başkanlığa yeniden Cafer Gürcafer seçildi

Güven tazeledi
banner598

 Gözde Süreç SARI

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin (KTİMB) 15. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa, tek aday olan Cafer Gürcafer oybirliğiyle yeniden başkan seçildi. Genel kurulda; yönetim kurulu, denetleme kurulu ve onur kurulu üyeleri de belirlendi. Başkanlık için tek aday olan Cafer Gürcafer oybirliği ile yeniden başkanlığa getirildi.
KTİMB’den yapılan açıklamaya göre, Genel kurulda Faaliyet Raporu’nun sunulması ve görüşülmesi ile Mali Raporun sunulup görüşülerek aklanması sonrasında başkan, yönetim kurulu, denetleme kurulu ve onur kurulu seçimleri yapıldı.
Başkanlık için tek aday olan Cafer Gürcafer oybirliği ile yeniden başkanlığa seçilirken, KTİMB 15. Olağan Genel Kurulu seçimleri sonucunda Birlik organları şu şekilde belirlendi.
“Başkan:Cafer Gürcafer
Yönetim Kurulu: Erdim Oras, Ceyhun Tunalı, Halil Öncülay, Meriç Erülkü, Soyer Arpalıklı, Redif Nurel, 
Onur Kurulu: Burçin Döveç, Cahit Kaya, Kemal Aktunç, Musa T. Sönmezler, Yakup Tel
Denetleme Kurulu: Necip Ataser, Ayşe Kanlıada.

Üst düzey katılım oldu
Olağan Genel Kurulun açılış konuşmalarını Başbakan Tufan Erhürman, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği Başkanı Seran Aysal, Güney Kıbrıs’tan Geri Dönüşüm Organizasyonu Başkanı AntonisPetrides ve İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonu Başkanı KostasRoushas yaptı. Yurtdışında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de video mesajı gönderdi. 

Erhürman: Organize olmalıyız
Başbakan Tufan Erhürman, mühendis ve müteahhitlerin geçmişten günümüze çalışkanlıkları ve başarılarının herkes tarafından bilindiğini söyleyerek, iki temel noktada sorun yaşandığını belirtti. 
Bunlardan birinin, bir araya gelerek organize olup çalışmadaki yetersizlik olduğunu dile getiren Erhürman, bu sorunun yıllardan beri süregeldiğini, aşılamadığını kaydetti. 
Planlama yapılmasının yaşamsal önemi olduğuna vurgu yapan Ehürman, Girne’de plansızlığın yol açtığı durumun ortada olduğunu, bunun başka yerlerde de yaşanmasını önlemek adına planlama yapılması gerektiğini kaydetti. 
Erhürman, “Eğer organize olmaz ve kamu yararını gözeterek bir araya gelemezsek kaybetmek mukaderattır” dedi. 

Gürcafer: İstenilen noktada değiliz
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, konuşmasına, çalışmanın önemine vurgu yaparak başladı. 
Birliğin kuruluşu ve faaliyetlerle ilgili bilgi veren Gürcafer, “İnşaat sektörünün önemini farkındayız ama istenilen noktada değiliz” dedi. 

Aysal: Yapı denetimi ülke geneline yayılmalı
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği Başkanı Seran Aysal, Lefkoşa Türk Belediyesi ile yapı denetim, kontrollük çalışması yapıldığına işaret ederek, bunun ülke geneline yayılması gerektiğini söyledi. 

Harmancı: Denetim, yasal boyuta getirilmeli
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da konuşmasında, yaşanan bazı sıkıntılara değindi.
 “Yapı denetimi konusunda LTB en ağır yükü çekiyor” diyen Harmancı, konunun yasal boyuta getirilmesi gerektiğini kaydetti.  

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2018, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473