banner564

Kıyamet koptu

Pegasus’un 09.15 uçağı ile Adana’ya gitmek için 08.47’de Ercan’a giden ve 09.00’da VIP’ten geçen Zeki Çeler’i ‘kapılar kapandığı’ için uçurmadılar

Kıyamet koptu
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in dün, Ercan Havalimanın uçağa alınmaması hem Kuzey Kıbrıs hem Türkiye basınında gündem oldu. 

İddialara göre Çeler dün, Adana’da düzenlenen Dünya Engelliler Birliği Kongresi’ne katılmak için Ercan Havalimanına gitti. Havaalanındaki görevliler Çeler’e, “Sayın Bakan geç kaldınız, uçağa sizi alamıyoruz” dedi. Bunun üzerine Çeler’in VIP görevlilerini azarladığı ileri sürüldü.
Bakan Çeler, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Uçağa alınmadığının doğru olduğunu” söyledi.
Uçağın 09.15’te kalkışının olduğunu belirten Çeler, “Sivil havacılık görevlileri, görevlerini yapmadı. Alana geç geldiğimi iddia ettiler ama kamera görüntülerinde alana 08.47’de giriş yaptım. Uçak ise 09.30’da kalktı. Önceden uçağın kapısını kapattılar” dedi.
Olay sonrasında Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın da havaalanına geldiğini anlatan Çeler, “Bakan Bey toplantı yaptı ve olay ile ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi” diye konuştu. Çeler ve heyeti, bir sonraki uçak ile Adana’ya gitti. Şirket yetkililerinin de, Çeler ve ekibinden özür dilediği ileri sürüldü.

Ziya: Havacılık kuralları uygulandı
Öte yandan, Çeler’in alınmadığı Ercan-Adana seferini yapan uçağın Pegasus Havayollarına ait olduğu öğrenildi. Diyalog muhabirinin ulaştığı Pegasus Kıbrıs Genel Müdürü Zeki Ziya da yaşanılan olayı doğrulayarak, “Bizim görevlilerimizin olayda bir ihmali söz konusu değil. Sayın Bakan Zeki Çeler havalimanına geç gelmiştir. Uçağımız sabah 09.25 gibi alandan ayrıldı. Bakan Çeler’in VIP’i geçişi ise 09.00’dan sonra. Havacılık kuralları gereği Sayın Bakanın uçağa alınmaması normal. Şu ana kadar bize gelen bir soruşturma yok. Olayın soruşturmalık tarafı da yok zaten” dedi.

“Özür dilemedim, dilemem de”…
DHA’nın haberinde şirket yetkililerinin Bakan Zeki Çeler’den ‘Özür dilediği’ yönündeki bilginin sorulması üzerine Zeki Ziya, “Ben şahsen Bakan Çeler’den özür dilemedim. Bu olay nedeniyle de özür dilemem. Çünkü uçağa geç kalan, vaktinde gelmeyen kendisidir. Benim dışımda yetkili bir arkadaşımız özür dilediyse onu bilmiyorum” şeklinde cevap verdi.

Çeler’in tepkisi
Çalışma Bakanı Zeki Çeler ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
   “Bazıları yalan yanlış tek taraflı haber yaparak çamur atmaya çalışıyor. Bir şeyi açıklığa kavuşturalım. Uçağa alınmadığımız doğru, ancak sonrasında sayın ulaştırma bakanı Atakan’ın alana gelişiyle başlayan soruşturma neticesinde, VIP yolcularının kalkıştan 15 dakika öncesine kadar uçağa alınabilmeleri kuralı mevcutken kayıtlara bakıldığında benim alana gelişim 08:46, pasaportumu sivil havacılık görevlisine verişim 08.48, uçağın kalkış saati 09.25. Buraya kadar her şey tamam. Ancak sivil havacılık görevlisinin pasaportları check-ine götürme saati 09:17. 29 dakika boyunca pasaportlarla bizim sivil havacılık görevlisi arkadaş ne yaptı? Neden uçağa 5 gün önceden bildirilmesine rağmen VIP yolcusu olduğu bildirilmedi! 
Son dakika da bize gelip “uçak kapı kapadı efendim deyip pişkin pişkin gülecek!
Pegasus da sütten çıkmış ak kaşık değil, sivil havacılık kuralları gereği uçağa VIP yolcusu geleceğinde binmeden kapı kapanmaz. Üstelikte listelerindeki isimleri kontrol etmekle yükümlüdürler. Bize KTHY’yi aratanlara bir kez daha yazıklar olsun. Not: aprona koşacak kadar da aklımı yemedim.
Beni yıldıramayacaksınız! Biz görevimizi en layıkı ile yapmaya devam edeceyik.”  

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2018, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473