banner564

Türk olunca böyle

Rum polisi, Altan Karakuş’a ait araca düzenlenen bombalı saldırıyı hala aydınlatmadı

Türk olunca böyle
banner598

   Güney Kıbrıs’ta çalışan 37 yaşındaki Kıbrıslı Türk Altan Karakuş’a ait araca düzenlenen bombalı saldırının üzerinden tam bir hafta geçti. Ancak saldırıyı düzenleyen şahıslar henüz bulunmadı. 

   Olayla ilgili kamera görüntüleri bulunmasına ve görüntülerden saldırganların kullandığı aracın rengi ile markasının belli olmasına rağmen faillerin bulunmaması Rum polisinin meseleye yeterince ilgi göstermediğini ortaya koyuyor. 
   Cinayete kurban giden Kıbrıslı Rum çift Yorgos Hacıyeorgiu (60) ve eşi Dinas Sergiu’nun (59) olayını 2 günde aydınlatan Rum polisinin, birçok kanıt olmasına rağmen bombalı saldırıyla ilgili bir tutuklama yapmaması dikkati çekti.

Görüntülerde birçok kanıt var
Diyalog’un konuştuğu Altan Karakuş, dört gözle faillerin yakalanmasını beklediğini söylerken, 5 Mayıs 2018 tarihinde meydana gelen saldırı şöyle gerçekleşmişti:
   Güney Lefkoşa’da Ay Demet bölgesindeki bir süpermarkette çalışan Karakuş, aracını işyerinin park yerine bırakmıştı. Araç aniden infilak etmiş ve çıkan yangında tamamen kül olmuştu. İncelenen marketin kamera görüntülerinde sürücüsü başka olan son model siyah renkli Nisan marka bir araçtan inen ve başını kapüşonla kapatan bir şahıs, direkt olarak marketin park yerinde bulunan Karakuş’a ait aracın yanına girip, altında düzenek yerleştirip ve aracın üzerine yanıcı madde dökmüştü. Söz konusu şahıs, park yerinden ayrılmış kendisini bekleyen araca binerek kaçarken birkaç saniye sonra patlama meydana gelmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473