banner564

Ölüm size yakışmadı

Elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren 2 çocuk sahibi Yahya Amasyalı ile Aysın Amasyalı çifti toprağa verilirken, yakınları isyan etti:

Ölüm size yakışmadı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Lefkoşa-Gazimağusa anayolu, Turunçlu kavşağı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Yahya Amasyalı (42)  ve Aysın Amasyalı (40) çifti, dün Dörtyol Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde çiftin yakınları gözyaşı döktü. Çiftin tabutlarına sarılan yakınları, yaşanan kazaya isyan etti.
Çiftin zamansız ölümüne inanmak istemeyen ailesi ve arkadaşları, “Ölüm onlara hiç yakışmadı. Melek gibi insanlardı” diyerek gözyaşı döktü.
Amasyalı çifti, kılınan cenaze namazının ardından, Dörtyol Kabristanlığı’nda dualar ve gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

İş arkadaşları konvoy oluşturdu
Bu arada taksiciler, Yahya Amasyalı ve eşi Aysın Amasyalı’nın cenazesine gitmek üzere toplanıp konvoy oluşturdu. Şoförler, Yahya Amasyalı’nın görev yaptığı taksi durağı önünde toplandı.
Gazimağusa Taksiciler Birliği Başkanı Mahmut Biberoğlu, burada yaptığı kısa açıklamada, büyük üzüntü içinde olduklarını ve yollarda kazalara rağmen önlem alınmadığını söyledi. 

Çocukların tedavisi sürüyor, Hasan uyutuluyor
Öte yandan aynı kazada yaralanan çiftin çocukları Hasan Amasyalı (13) ve İlayda Amasyalı’nın (18) yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor.
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Başhekimi Dr. Adil Özyılkan, yaptığı açıklamada Hasan ve İlayda Amasyalı kardeşlerin önceki gece ameliyat edildiğini ve tedavilerinin yoğun bakımda devam ettiğini belirtti. 
Başhekim Özyılkan, Hasan Amasyalı’nın ameliyat sonrası uyutulduğunu da söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474