banner564

Önemli bir gelişme

Hükümet, muhtarlara asgari ücretin yarısı tutarındaki ödeneği maaşa çevirdi

Önemli bir gelişme
banner598
Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısı 4 saat sürdü. Alınan kararları Başbakan Özkan Yorgancıoğlu açıkladı.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun önceki toplantısında LSD hastalığıyla mücadelede aşılama kararının alındığını hatırlatarak, aşılama sürecinin zaman alacağını ve aşılama sürecinde süt veriminin düşebileceğini ve düşük olabileceğini belirtti.
Başbakan Yorgancıoğlu, aşılamanın yapılmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, muhtemel olumsuzlukların tazmin edilebilmesi adına Tarım Sigortası Fonu Tüzüğü’nde değişiklik yapılması kararı verildiğini kaydetti.
Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nda katı atıkların ortadan kaldırılmasına ilişkin Avrupa Birliği standartlarına uygun bir tüzüğün tartışılarak onaylandığını söyledi.
Yorgancıoğlu, biyolojik mücadeleye yönelik olarak yürütülecek önlemlerle ilgili ithalde KDV oranının sıfıra düşürülmesinin de karara bağlandığını belirtti.

Taksicilere ve muhtarlara müjdeli haber
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, muhtarlara asgari ücretin yarısı kadar yapılan ödeneklerde fatura ve makbuz zorunluğunu ortadan kaldıracak İçişleri Bakanlığı’nın yasa değişikliği önerisinin kabul edildiğini ve Meclis’e sevk edileceğini kaydetti.
Başbakan Yorgancıoğlu ülkenin turizm ülkesi olduğunu ve taksicilerin de bu alanda hizmet verdiğini vurgulayarak, taksicilerin kendi taksilerini yenilemeleri için devlet desteği verileceğini açıkladı.
Yorgancıoğlu, 10 yaşını dolduran taksilerin yenilenmesi için Faiz Farkı Fonu’ndan katkı yapılmasını, banka kredi faizlerinin bir kısmının devlet tarafından ödenmesinin kararlaştırıldığını kaydetti. Yorgancıoğlu, desteğin sadece bir taksisi bulunanlar için geçerli olacağını ifade etti.
Başbakan Yorgancıoğlu, tarımda tohum ve çubuklu üretim materyallerinin standardizasyonuna yönelik tüzük yapıldığını belirterek, “Bundan sonra ülkemize gelecek ürünlerin hem verimini artırmak, hem sağlıklı olmalarını sağlamak adına hangi standartlarda olması gerektiği tüzükle belirlenerek yürürlüğe konması kararlaştırmıştır” dedi.
Başbakan Yorgancıoğlu 5 belediyenin bütçelerinin görüşülerek onaylandığını da kaydetti.

“Ersenal’in istifasıyla ilgili baskı olmadı”
Toplantı öncesi basına açıklamada bulunan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa eden Rauf Ersenal ile ilgili bir soru üzerine ise, Ersenal’ın istifasını basınla paylaştığını, bu yüzden daha şeffaf bir açıklama yapmasını beklediğini ifade etti.
Müteahhitler Birliği’nin, Ersenal’ın istifasıyla ilgili bir “baskısının” kesinlikle olmadığını söyleyen Yorgancıoğlu, Vakıflar İdaresi’nin kendisine ait vakıf mallarını kendisinin kiraladığını, Bakanlar Kurulu’nun sadece onayına sunulduğunu anlattı.

800 dönümlük arazi meselesi
Yorgancıoğlu, Dome Otel ve 800 dönümlük bir arazi ile ilgili konuların konuşulduğunu, Dome Otel’in şu an kirada olduğunu ve kiracının oteli yenilemek istediğini, haklı olarak da yatırım yapacağı otelin kira sözleşmesini uzatmak istediğini ifade ederek, hükümet olarak kendilerinin de bunu doğru gördüklerini dile getirdi.
Yorgancıoğlu, 800 dönümlük arazi konusunda ise kendileri döneminde böyle bir kiralamanın olmadığını, zaten kiraları Vakıfların yaptığını ifade ederek, arazinin eskiden kiralandığını ancak kira süresinin kendi dönemlerinde uzatılabileceğini kaydetti.

Mare Monte meselesi
Mare Monte Otel’in bulunduğu arazi konusunda ise kira sıkıntısı olduğunu ve burayı alan şirketin daha az kira ödemek için girişimi olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, bu konunun da mahkemede olduğunu söyledi.
Başbakan, ilgili şirketin neden kira indirimi istediğine ise açıklık getirmedi. Diyalog’un elde ettiği bilgiye göre, Vakıflar İdaresi yatırım amacıyla vermiş olduğu arazinin büyük bir kısmını, kira sözleşmesi imzalandıktan sonra, eski eser kapsamına girdiği gerekçesiyle yatırımdan men etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473