banner564

Hüseyin Kıstı 55 davadan yargılandı

7 sahte kimlik 2 sahte ehliyet suçundan yargılanan Hüseyin Kıstı’ya 2 yıl hapislik verildi

Hüseyin Kıstı 55 davadan yargılandı
banner598
Zorkun TAŞER

Sahte kimliklerle Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs arasında mekik dokuyan ve en sonunda polis tarafından tespit edilerek tutuklanan Hüseyin Kıstı hakkında dava tamamlandı. Hüseyin Kıstı’ya mahkeme, 2 yıl hapislik cezası verdi. Hüseyin Kıstı, kaçak bir şekilde gidiş geliş yaptığı tespit edilerek 2013 yılında mahkeme kararı ile yurt dışına çıkışı yasaklanan ancak aynı yıl içerisinde sahte kimlik ile KKTC’den çıkış yapıp, bir yıl sonra sahte kimlik ile geri döndüğü esnada tespit edilerek tutuklanmıştı.
Çıkış için ayrı, giriş için ayrı sahte kimlikler kullanan ayrıca evinde yapılan aramda 7 sahte kimlik ve 2 sahte ehliyette bulunan sanık Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile 2 yıl hapse mahkûm edildi. 

Sanığa verilen cezanın gerekçeleri açıklandı
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet 55 davadan yargılanan sanığa verilen cezanın gerekçesini açıkladı.
Kıdemli Yargıç Esendağlı tarafından okunan karada, sanığın 2013 Ocak ayı içerisinde Lefkoşa’da “1.dereceden askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan yurt dışına çıkışının mahkemece yasaklandığı ancak sanığın Şubat 2013 ayı içerisinde üzerinde kendi resmi bulunan Güner Barballi adına düzenlenmiş sahte KKTC kimlik kartı ile Ercan Havalimanı’ndan Türkiye’ye çıkış yaptığı belirtildi. 

Barballi olarak gitti, Aşan olarak döndü
Kararda Polis, zanlı sanığın Haziran 2014 tarihinde ise Türkiye’de Murat Aşan adına düzenlenmiş sahte T.C kimlik kartı ile KKTC’ye giriş yaptığı ifade edildi.
Esendağlı, sanığın bu suçu işlemek için planlı hareket ettiğini, evinde yapılan aramada 7 sahte kimlik ve 2 sahte ehliyet bulunduğunu, ayrıca evinde sahte belge hazırlamak için teçhizata sahip olduğunu ifade etti. Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu suçların vahametinin göz önünde bulundurulduğunu, sanığın mahkeme tarafından çıkışının yasaklanmasına rağmen, bu kararı ihlal etmek için suç işlediğini belirtti. Esendağlı, sanığı aleyhine getirilen 55 davadan suçlu bulup 2 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473