banner564

Önlem alınmalı

Çevre Mühendisleri Odası, taş ocaklarının ihtiyaç oranında işletilmesini istedi

Önlem alınmalı
banner598

Çevre Mühendisleri Odası, taş ocaklarının, çevreye olumsuz etkileri olan bir sektör olduğunu vurgulayarak, taş ocaklarının ihtiyaç oranında ve çevresel önlemler alınarak çağdaş standartlarda işletilmesinin kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş yaptığı yazılı açıklamada, taş ocaklarının çevreye verdiği zararların oldukça fazla olduğunu; başta ekosistem parçalanması olmak üzere, toz, gürültü ve sarsıntılarla bölgedeki tüm canlı yaşamın etkilendiğini; yer altı ve yer üstü su kaynaklarının da olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Bektaş, ülkedeki 54 ruhsatlı taş ocağından 36 tanesinin faaliyette olduğunu ve mevcut taş ocaklarının ülke ihtiyaçlarının üzerinde olduğunu belirtti.

Bektaş, mevcut taş ocakları ve gündemdeki karayolları taş ocağı için plan ve projeler üretilmesi, çevresel önlemlerin alınıp uygulanması için çalışmalar ortaya konulması gerektiğini kaydetti.

Bektaş, taş ocakları sektörü ile birebir ilişkisi olan inşaat sektörünün de planlı ve düzenli gelişmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

 

Çevre Platformu güç birliği çağrısı yaptı

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, çevre sorunlarının daha hızlı ve kalıcı bir şekilde çözülmesi için sivil toplum örgütlerine güç birliği çağrısı yaptı.

Açıklamada, Çevre Platformu’nu güçlendirmeyi düşünen tüm sivil toplum örgütleri; birlikler, sendikalar ve çevreye gönül vermiş bireyler bugün saat 17.00’de Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde yapılacak toplantıya davet edildi.

Toplantının başındaki bir bölümün basına açık olacağı bildirildi.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2014, 01:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474