banner564

Polis zorlandı

‘Ülkücü-Doğulu’ öğrenci olaylarında 4 kişi yaralandı, Diyalog muhabiri Çağrı Peköz darp edildi

Polis zorlandı
banner598

Ufuk ÇAĞA

Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ)  karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan taşlı, sopalı kavgada 4 kişi yaralandı, çok sayıda öğrenci gözaltına alınarak sorgulandı.

Polis, öğrenciler arasındaki kavgayı yatıştırmak için takviye ekip kullanmak zorunda kaldı. Olayları görüntülemek üzere YDÜ’ye giden Diyalog foto muhabiri Çağrı Peköz, bir grubun saldırısına uğrayarak darp edildi. Saldırgan grup daha sonra Peköz’ün elindeki fotoğraf makinesine zorla el koydu. Grup, uyarılar üzerine  fotoğraf makinesini Peköz’e teslim etti.

Edinilen bilgilere göre ‘Ülkücü’ grup ile Doğu kökenli öğrenciler arasında geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve giderek tırmanan gerginlik, dün üniversite kampüsü içinde taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Karşıt gruplar dün saat 13.00 sıralarında Büyük Kütüphane önünde birbirlerine girdi. Giderek büyüyen olaylarda toplam 4 öğrenci yaralanırken 2 araçta da büyük maddi hasar meydana geldi.

 

Polis geniş güvenlik önlemi aldı

Okulda geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, olayların büyümemesi için büyük çaba sarfetti. Çok sayıda resmi ve sivil polis okul içerisinde görevlendirildi.

Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savşçı ve Lefkoşa Polis Müdür Yardımcısı Barış Sel de olay yerine giderek gelişmeleri bizzat yerinden takip etti. Gazetemiz baskıya hazırlanırken polisin üniversitede aldığı güvenlik önlemleri devam ediyordu.

Üniversite içindeki olayların yatışmasından sonra, bir ihbarı değerlendiren polis Lefkoşa’daki Mezopotamya Derneği önünde geniş güvenlikl önlemleri aldı.

Daha sonra bir uyarı da Girne Boğazı’ndan geldi. Polisin yol üzerinde önlemler alarak, araçları kontrol ettiği ve bir kısmını geri çevirdiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2014, 01:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474