banner564

Örnek oldu

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler’in 100 gün içinde başarılı hizmetler yapması, bölge halkını umutlandırdı

Örnek oldu
banner598

 Sonuç CEVİZCİ

   Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler’in, göreve başlamasından bu yana ilk 100 gün içinde gerçekleştirdiği başarılı hizmetler, bölge halkının takdirini topladı. Belediyeye bağlı köylerin sakinleri “Hemen her konuda olumlu adımların atılması bizleri sevindiriyor” dedi.
   Diyalog Halk Meclisi’nin, Yiğitler Köyü’ndeki toplantısına katılan vatandaşlar, belediye hizmetlerinden memnuniyetini dile getirirken, merkezi hükümetin hayvancı ve çiftçinin sorunlarına ilgi göstermesini istedi.
   Belediye Başkanı Karavezirler ise, temizlenen yerlerin kısa sürede kirlenmesinden yakındı ve halka çağrıda bulunarak “yaşadığınız yerleri temiz tutun” dedi.

Ali Karavezirler (Değirmenlik Belediye Başkanı):
Mandıra yollarında sıkıntılar giderilecek. Köy içerisindeki hayvanların çözümü için çalışıyoruz. Bölgede su sorunları yaşanıyor dönem dönem. Yiğitler için gerekli yazışmalar yapıldı. 16 köyün asfalt yamaları % 80 bitti. Su geçirmek ve elektrik bağlamak için yol kazımını yasakladık. Köylerde temizlik yaptık ancak çöpler yine atılıyor çevreye. Temizliğe ve hizmete saygı göstererelim.
Raşit Özsağlam ( Yiğitler Muhtarı):
Yıllardır kurak bir mevsim geçiriyoruz. Hayvancıları yem pahalılığı tedirgin ediyor. emekliler, yaşlılar asgari ücret çalışanları tedirgin. Eskiden 25 TL’ye aldığımız sıvı yağı 50 TL’ye alıyoruz. Alım gücü düşüyor. Doktor ilaç bulamadığımız günler oluyor.  
Kamil Şenocaklı ( Erdemli Muhtarı): 
Bu bölgeler yönetime uzak olduğu için çok destek görmüyor. Kendi başının çaresine hayvancılık ve tarım yaparak bakıyor. Bir kilo arpa 2 TL’ye, kuru otu kilo ile 1 TL’ye alıyor. Tarım Bakanlığı Müsteşarı, bir tarım dairesi bu bölgelere gelmiyor, sorunlarla ilgilenmiyorlar. Yollar zayıf yapılamıyor, 4 km’lik yolu 1 saatte gidiyoruz.
Mustafa Naimoğulları (Hayvancılar Birliği Başkanı):
Süt Borsası yeni sisteme girecek olan imalatçıların süt almalarını sağlamak için, sütün toplanan bir kısmının borsada değerlendirilmesi durumudur. Sütün % 70’i devlet tarafından desteklenecek % 30’u süt borsasında değerlendirilmesi kararı alındı.  Yem ithalatı serbest kalmıştır. Toprak Ürünleri Kurumu’nda mezbaha bitirildi, hayvan alımlarına başlayacaktır önümüzdeki günlerde. Arpa fiyatlarının artışından dolayı hayvancılar tosun ve kuzularını satmaya başladı. Hayvancılığı bitiren hükümetler olarak tarihe geçecekler.
Mehmet Kesat: 
Büyükbaş aile işletmemiz vardır. Günlük 1 ton sütüm var, bu sütün ne amaçla borsaya girdiğini bilmek istiyoruz. Kooperatif Merkez bankası siyasilerin mi yoksa yönetimin idaresindedir? Her istediği zaman faiz artırımına gidebiliyor mu? Taksitlendirilmiş borcumuz var, üç yıldır ödüyoruz mektup yolladılar % 3 artırmışlar. Bu kararlar neye göre alınıyor.
Ali Emir:
Eski imalatçılar 1.87’den süt alırken yeni imalatçıların borsaya girmesi dengesizlik doğruyor. Ailece üretim sektöründeyiz, bir sürü yanlışlar var. Süt parası 60 cent kili başına Güney’de ama yağ oranı kalitesine göre değişiyor fiyat. Biz de ki sistemde aşağı doğru gidiyor fiyatlar. Yağ oranı, somatik, bakteri oranlarını sütten kesiyorlar.
Erkan Merter:
Sınır bölgesi olmamız nedeniyle toprağımızın hiçbir değeri gelişmedi piyasaya göre. Bölgemizin gelişmesi için buraya yatırım yapılması gerekiyor.  Boş arazilere üniversitenin bir bölümü yapılabilir. Veteriner Fakültesi’nin bir bölümü olabilir.
Salih Özmanevra:
Dörtyol da bulunan Efkalipto ağaçlarının içi çöplük dolu. Belediyeleri aradık biz ilgilenmeyik dediler. Tarım Dairesini, Çevre Dairesini aradık telefona cevap alamdık. En son bakanlıkta bir bayan cevap verdi gidip dilekçe yapayımmış. Kimse bu çöpleri görmedi acaba? Elektrik Dairesi bütün vakalara akşam üzeri müdahale ediyor. Devlete hep kazık atıyorlar. Kıbrıs Türk Hava yollarında da lüks hayat vardı bitti. Korkunç kuraklık oldu ülkemizde, hükümetler ne önlemi aldı?
Ahmet Kavaz:
Hayvancıyı inşallah hükümete muhtaç etmez. Toprak ürünlerine çek kestik, süt parası geç yattı. Çekin 340 TL faizi varmış, arpayı geri çektiler. Biz 2 buçuk ay süt parası almadık, devletten faiz aldık mı? Böyle utanmazlık mı olur? Çek faizi var diye hayvanlara arpa alamadık.
Mustafa Coşkun: 
Devlette kurumlarımızı yaşatmak için mi batırmak için mi mücadele ediyoruz? KTHY battı, Toprak Ürünleri Kurumu da mı batsın? Borcu olana arpa verirsek borç orada kalacak demektir, borçlar toplansın diye arpa vermiyoruz.
Orhan Osmanlızadeler:
Halkın şikâyetlerinde değişen bir durum oldu mu? 10 hayvanımız vardı çoğaltamadık. Özel sektöre geçtik, o ayakta durmaya zorlanır. Güney’e gitmek mecburiyetinde kaldım para kazanmak için. Kuzuyu okka alıp kasapta kilo ile satıyorlar. Çamurun içine saplanmış bir araba, durmadan uğraşıyor, halimiz bu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473