banner564

Pegasus ile görüşüldü

Özersay, Ercan-Londra uçuşlarında yaşanan ‘uçaktan indirme’ sorununun çözümü için girişim yaptıklarını açıkladı

Pegasus ile görüşüldü
banner598

 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, güvenlik önlemleri gerekçesiyle İngiliz havacılık yetkililerinin Pegasus uçuşlarında Ercan- Londra gidiş geliş seferlerinde İstanbul'da yolcuları uçaktan indirme uygulamasının ciddi sıkıntılara yola açtığını ifade etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özersay, “İngiliz havacılık yetkililerinin Ercan'dan Londra'ya giden Pegasus uçuşlarında başlattıkları ikinci bir güvenlik kontrolü için İstanbul'da yolcuları uçaktan indirme uygulamasının neden olduğu ciddi bir sıkıntı var. Ancak buna ilaveten Pegasus'un Londra'dan Ercan'a uçuşlarında da aynı uygulamanın yapılıyor olması bir başka mağduriyet yaratıyor” iletisini paylaştı. 

Geliş tamam sıra gidişte
Özersay, Pegasus yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, şu açıklamada bulundu: 
Pegasus yetkilileriyle bugün (dün) yaptığım görüşmeden hareketle birkaç gün içerisinde bu konuda olumlu bir gelişme yaşanacağını ve artık en azından Londra'dan Ercan'a olan uçuşlarda uçaktan indirme ve güvenlik kontrolünden geçirme işleminin yapılmayacağını duyurmak istiyorum. Ve bu bağlamda da Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile Pegasus yetkililerine özellikle teşekkür ediyorum.
Özersay, açıklamasının devamında da Ercan’dan Londra’ya olan uçuşlar için de girişimde bulunacağını ifade etti. Özersay, “İngiliz hükümeti tarafından talep edilen bu anlamsız uygulamayı kaldırmak için atacağımız adımlara geldi. Onun için de Londra'ya yaptığım son ziyarette oradaki vatandaşlarımıza verdiğimiz sözün gereği olarak elimizden geleni yapacağız” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473