banner564

Başarısız olan gider

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Her an her şey olabilir, atanmış olan da tekrar görevden alınabilir” dedi

Başarısız olan gider
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi için Güney Afrika Cumhuriyeti'ne hareketi öncesi Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

BRICS'in bir istişare ve iş birliği platformu olduğunu belirten Erdoğan, beş ülkenin aynı zamanda G20 ülkesi olduklarını ve bu anlamda işbirliklerinin de bulunduğunu söyledi.
Erdoğan, Türkiye'nin BRICS Zirvesi'ne, "İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı" olarak davetli olduğu bilgisini vererek, zirveye katılımlarının Türkiye ile BRICS arasındaki ilk yüksek düzeyli teması teşkil edeceğini bildirdi.
Erdoğan, Türkiye'nin 8,2 milyar dolar tutarındaki resmi kalkınma yardımıyla 2017'de birinci sırada yer aldığına işaret ederek, "Bu gücünü, bugün itibarıyla da yine ortaya koymaya devam etmektedir. Zirveyi Türkiye ile BRICS arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi bağlamında önemli bir fırsat olarak görüyorum. Zirve, aynı zamanda dönem başkanlığını yaptığımız İslam İşbirliği Teşkilatıyla BRICS münasebetlerinin de gelişmesine katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

İstenilen istikamette henüz gelişmiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklaması sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili görüşme yapacağı hatırlatılarak, "Suriye meselesini de ele alacaksınız. Özellikle Tel Rıfat, terör örgütü PKK/PYD'nin varlığı içerisinde. Bu noktada görüşmede hangi noktadayız." sorusunun yöneltilmesi üzerine Erdoğan, "Şu anda Suriye'deki gelişmeler gerek Tel Rıfat gerek Münbiç olsun, bunlar istenilen istikamette henüz gelişmiyor. Şu anda istenilen istikamette gelişmiş olan tek yer Afrin'dir, Cerablus'tur, El-Bab'dır. Bunlar belli bir yere oturdu, 4 bin kilometrekarelik alan tamamıyla kontrolümüzün altında" dedi. 
Erdoğan, bazı görüşmeler ve anlaşmaları Münbiç konusunda da yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: Bu görüşmemizde bunları A'dan Z'ye tekrar ele alacağız. Burada Dara konusu var ki en sıkıntılı olaylardan bir tanesi. İdlib konusu var, tekrar ele alacağız. Çünkü buralarda her an her şey olabiliyor. Biz de istiyoruz ki Suriye halkı artık saldırılardan, özellikle de bölgedeki bazı örgütlerin acımasız saldırılarından da korunma altına alınmış olsun. Bunları görüşmek suretiyle teminat altına alalım istiyoruz.

Başarılı olmaya mahkûmuz
"Kurul ve ofislerdeki atamalar merak ediliyor. Bu konudaki çalışmayı tamamlandınız mı? İsimleri ne zaman paylaşacaksınız?" sorusu üzerine Erdoğan, bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti: Bütün kurum kuruluşlar, ofisler, bunların üzerinde, kimleri nereye atayalım ve bununla ilgili de birçok arkadaşın ismi üzerinde görüş birliğine vardığımız gibi kendileriyle görüşmek suretiyle de 'Şu arkadaşımız şuraya' diyebileceğimiz isimler olacaktır. Fazla uzun sürmez, öyle zannediyorum ki 10-15 gün içerisinde inşallah bu yapılanmayı tamamlarız. Bir de tabii bu işin bu sistemde nihai noktası yoktur. Her an her şey olabilir, atanmış olan da tekrar görevden alınabilir. Çünkü biz burada başarıyı öncelikli olarak öne alıyoruz. Çünkü başarılı olmaya mahkûmuz. Başarısızlık bu sistemde bizim kitabımızda yer almıyor. Başarılı olacağız, işin olmazsa olmazı bu.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474