banner564

Rum Yönetimine Noel hediyesi

Amerika, Rum Yönetimine 2 adet açık deniz karakol gemisi gönderiyor

Rum Yönetimine Noel hediyesi
banner598
   ABD’nin, “Lefkoşa FIR Hattı”ndaki arama-kurtarma operasyonlarına katkıda bulunmak için, Rum kesimine iki adet açık deniz karakol gemisi vereceği haber verildi.
   Kathimerini gazetesi, “Liman ve Deniz Polisi İki Açık Deniz Karakol Gemisiyle Güçlendirilecek” başlıklı haberinde, “konu hakkında çok iyi bilgi sahibi kaynaklara” dayanarak, Amerikalıların Rum kesimine iki açık deniz karakol gemisi vermeye hazır göründüklerini bildirdi.
   Washington’un konu hakkında Rum kesimini bilgilendirdiğini, ancak gemilerin teslim tarihinin henüz belli olmadığını yazan gazete, gemilerin Rum Liman ve Deniz Polisi’nin bünyesine dahil edileceklerini kaydetti.
   Amerika tarafından Rum kesimine malzeme verilmesinin, Rum kesimine askeri malzeme satışı yapılmasıyla ilgili ambargonun hükmü kapsamına girmediğine ve gemilerin askeri malzeme niteliği taşımadıklarına dikkati çeken gazete, bu gemilerin, operasyonel faaliyet açısından, “Dual Users” tanımına sahip olduklarını ve genellikle devriye amaçlı olarak kıyı emniyeti (sahil güvenlik) tarafından kullanılmakta olduklarını ifade etti.
   Gemilerin, Rum kesimine, “Lefkoşa FIR Hattı” içerisinde devriye yapılması, aynı zamanda açık denizlerdeki arama-kurtarma operasyonları için verileceğini kaydeden gazete, Rum kesiminin şu an açık denizlerde faaliyet gösterecek uygun yüzer araçlara sahip olmadığını ifade etti.
   Gazete, bununla birlikte, Rum Deniz Kuvvetleri’nin de açık deniz gemileriyle güçlendirilmesi sürecinin gelişme aşamasında olduğunu; bu konuyla ilgili imzaların kısa süre içinde atılmasının beklendiğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474