banner564

Sarı altını darbe vurdu

Geçen yıllarda tezgahlarda 5 liradan satılan patates, tarlada 20 kuruştan alıcı bekliyor

Sarı altını  darbe vurdu
banner598
Türkiye’nin Niğde ilinde yazlık patates hasadı başladı. Geçen yıllarda kilosu 5 liraya kadar çıkan patates, tarlada 20 kuruşa satılıyor.
Niğde'nin ilk yazlık patatesinin hasadının yapıldığı Altunhisar İlçesi'nin Ziraat Odası Başkanı Ali Atasoy birinci kalite patatesin 20, ikinci kalite patatesin ise 10 kuruştan alıcı bulduğunu, bu durumda üreticinin zarar ettiğini söyledi. Darbe girişiminin de fiyatları olumsuz yönde etkilediğini belirten Atasoy, şunları söyledi:
"Turfanda patates piyasada tercih edilen çok kaliteli bir patates türü. İlçede geçen yıl yaklaşık 15 bin ton ürün aldık. Şu anda hasat başlangıcı olduğu için net bir rakam veremiyoruz. Yazlık patates de olarak bilinen turfanda patates tarlada 40 ile 50 kuruşa satılırken ülkemizde meydana gelen darbe girişiminden sonra turfanda patates fiyatları aniden düşerek 10 ile 20 kuruş arasında satılmaya başlandı. İlçemize günde yaklaşık 30-40 tır gelip patates yüklenip gönderiliyor. Çiftçimizin yaptığı masraflar ortada. Çiftçimizin yüzünün gülmesi için patates fiyatının maliyet fiyatının altına inmemesi gerekiyor."
İlk hasatta 1 dekardan 3,5 ton patates elde ettiklerini ifade eden Ali Atasoy, "Patatesin tarlada kilosunun en az 1 lira olması gerekiyor. Bu fiyatın altı çiftçinin zararı demek. Darbe girişiminden sonra patates tarlada 10-20 kuruştan aşağıya satıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474