banner564

Ordu’da hain pusu

Ormanlık alandan PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

Ordu’da hain pusu
banner598
Ordu'nun Mesudiye İlçesi'ne bağlı Topçam Jandarma Karakolu mevkiinde ihbar üzerine operasyon başlatan askerlere ormanlık alandan PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.
Olay yerine çok sayıda takviye ekip sevk edilirken bölgede yer yer çatışmanın devam ettiği belirtildi. 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Ordu Mesudiye Topçam Jandarma Karakolu mevkiinde ihbar üzerine operasyon yürüten askerlere ormanlık alandan PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. İlk belirlemelere göre 3 askerimiz şehit olurken 2 askerimiz de yaralandı. Ordu ve ilçelerinde görevli polislere de çelik yelek giymeleri talimatı verildi.
Bu arada saldırının ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya'nın yönettiği, jandarma özel harekat ve polis özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda bölgede yaşan vatandaşlarda da ekiplere yardımcı oluyor. Operasyonunun olduğu bölgeye takviye olarak giden jandarmaya ait bir 'kobra' zırhlı araç ormanlık alanda yolun dar olması nedeniyle devrildi. Kazada araçtakiler yara almazken, çevredeki vatandaşlar traktörle aracı kurtardı.

Bir acı haber de Hakkari’den
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bağlı Altınsu Köyü'nün İncesu Mezrası yakınlarında dün operasyon yapan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu 6 asker yaralandı. 
Sabah saatlerinde Şemdinli İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Altınsu Köyü İncesu Mezrası Şapatan Bölgesi'nde bir grup PKK'lı teröristin bulunduğunu belirleyen güvenlik güçleri operasyon başlattı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 asker şehit oldu, yaralanan 6 asker hastaneye sevk edildi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474