banner564

Şevki İzzet yoğun bakımda

YDÜ yolunda yaya olarak karşıdan karşıya geçen yayaya, motosikletiyle çarparak ağır yaralanmasına neden olan Zafar Jumayev teminata bağlandı

Şevki İzzet yoğun bakımda
banner598
Lefkoşa-Dikmen anayolunda önceki gün gece yaya olarak karşıdan karşıya geçen 63 yaşındaki Şevki İzzet’e çarparak ağır yaralanmasına neden olan motosiklet sürücüsü Türkmenistan uyruklu Zafar Jumayev dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Kazada yaralanan ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İzzet’in ise durumunun ağır olduğu açıklandı. Duruşmada zanlının önceki akşam saat 20.00 sıralarında Lefkoşa-Dikmen anayolunda Yakın Doğu Üniversitesi istikametinden Fuar Kavşağı’na seyreden Zafar Jumayev’in yönetimindeki LZ 015 plakalı motosiklet ile yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan Şevki İzzet’e çarptığı belirtildi. 

Yurtdışına çıkışı yasak
Polis, kazada ağır yaralanan Şevki İzzet’in Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını akciğerinde yırtık, burun ve sağ ayağında kırık oluştuğunu kaydeden polis, yaralının yoğun bakımda müşahede altına alındığını söyledi. Motosiklet sürücüsü hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, KKTC’de ailesi ile birlikte ve çalışma izni ile kaldığını belirten polis, zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Talebin ardından duruşmaya bakan Yargıç Meltem Dündar, zanlıya söz hakkı vererek nakit teminat şartını yerine getirip getiremeyeceğini sordu. Zanlı ise bir çocuk sahibi olduğunu ve ayda bin 500 TL kazandığını ifade etti. Bunun üzerine yargıç, zanlıyı haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473