banner564

Siyasetin özel günü

Down sendromlu gençler, elleriyle pişirdikleri pizzaları devlet büyüklerine ikram etti, onlarla samimi sohbetler yaptı

Siyasetin özel günü
banner598

 Devlet ve hükümet yetkilileri dün Down sendromlu gençlerin misafiri oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Little Italy işbirliğinde “Bir kromozom farkla öndeyiz” sloganıyla Little Italy’de düzenlenen, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ve kabine üyelerinin de katıldığı etkinliğin ana temasını “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” oluşturdu.

Lefkoşa’daki Little Italy restoranı dün 14.30-18. 00 saatleri arasında Down sendromlu gençlere emanet edildi.
Güneşköy, Girne, Gazimağusa18 yaş üstü engelli ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören gençlerden bazıları mutfakta, bazıları kasada, bazıları da serviste görev aldı. Gençler, şefler eşliğinde hazırladıkları pizzaları kendileri servis etti, müşterilerle tek tek ilgilendi.

Kabineye ve büyükelçiye pizza servisi
Etkinliğin öğleden sonraki bölümüne Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Sağlık Bakanı Filiz Besim katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, misafirleri kapıda karşıladı. Gençler, servisleri devlet ve hükümet yetkilileri için açtı, onlar için pizza yaptı.
Vatandaşların da ilgi gösterdiği etkinlikte gençler konuklarla bol bol fotoğraf çektirdi. Down sendromlu gençlerin kabine üyeleriyle diyalogları tebessüme, zaman zaman kahkahaya neden oldu.

Özel etkinliğe Akıncı çifti de katıldı
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte özel gençlerle bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu arkadaşlarımız, imkan yarattığımız takdirde gerçekte neler yapabileceklerini her vesileyle bize kanıtlıyorlar” dedi.
Bu konuda farkındalığın daha da yaygınlaşması için emek veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Gayretli çalışmalar, her zaman takdire şayandır. Bu imkânı yaratan işletmemize, sahiplerine, çalışanlarına ayrıca teşekkür ederim. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı’nda biz de zaman zaman sevgili çocuklarımızı konuk ediyoruz, onların yeteneklerini, tıpkı bugün olduğu gibi, oradaki etkinlerde biz de fark ediyoruz, farkındalıkla bu iş daha da gelişiyor” diye konuştu.

Dereboyu’nda farkındalık yürüyüşü
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Gençlik Meclisi Engelsiz Gençlik Masası 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında; “Çorabını Gey da Gel” adlı farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.
LTB tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen etkinlikte giyilen renkli çoraplarla down sendromunun gerçek sevgiye engel olmayacağı mesajı verildi.
Mili Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı’nın da katıldığı yürüyüş  için saat 18:00’de Dereboyu’nda (Eski Pronto Çemberi) toplanıldı ve Kuğulu Park’a doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüşün ardından Caravan Blue sahne aldı ve dans gösterileri sunuldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474