banner564

Sosyal adalet bozuldu

Halkın Partisi, temel tüketim mallarına ve kamudan alınan hizmetlere ölçüsüzce yapılan zamların asgari ücrette yapılan artışı anlamsızlaştırdığını savundu

Sosyal adalet bozuldu
banner598
Halkın Partisi (HP) yazılı bir açıklama yaparak asgari ücret, hayat pahalılığı ve sosyal adalet konularını değerlendirdi.
HP açıklamasında, temel tüketim mallarına ve kamudan alınan hizmetlere ölçüsüzce yapılan zamların asgari ücrette yapılan artışı anlamsızlaştırdığını savunuldu ve kendilerinin hedefinin düşük gelirli vatandaşların alım gücünü artırmak olduğunu kaydedildi.
HP, sosyal adaletin sağlanmasında asıl önemli olanın özellikle düşük gelirli vatandaşların alım gücünü eritecek zam ve benzeri yaklaşımlardan uzak durmak olduğunu belirtti.
Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada, yatırımlarla ve israfı önleyerek ekonomiyi büyütecek bir vizyonla düşük gelirli vatandaşların alım gücünü artırmayı hedefledikleri belirtilerek, asgari ücretin hesaplanmasında bilimsel verilere dayalı ve ekonomik dengeleri gözeten bir formülün kullanılması gerektiği ifade edildi. 

Ücret artışları yetersiz duruma getiriliyor
HP tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Tüm halkımızı etkileyen hayat pahalılığı ile mücadele edilmez, TL’nin döviz karşısındaki en ufak değer kaybı hemen halka yansıtılır, üstüne üstlük anında akaryakıt, elektrik, tüp gaz, internet, vergi, resim ve harçlarda önemli oranlarda zamlar yapılırken, bu arada asgari ücretin de, ‘işte, halkın yararı da gözetiliyor’ havasında bir miktar arttırılmış olması, aslında herkesin farkında olduğu bir kandırmacadan başka bir şey değildir. Yıllardır maruz kaldığımız kötü yönetimlerin bu sorunlar karşısında etkili politikalar geliştirememiş olması, asgari ücret artışlarını da otomatik olarak yetersiz duruma getirmektedir.”

Asgari ücret yetersiz…
Brüt 2 bin 20 TL, net bin 754 TL olarak belirlenen asgari ücretin, dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanması için dahi yetersiz olduğu belirtilen açıklamada, asgari ücret ile oranlanan nakdi sosyal hizmet yardımları alan engelli, çalışamayacak durumda olan vatandaşlar ile ailelerinin de sefalet içinde bırakıldığı kaydedildi.
Asgari ücret miktarının, refah düzeyinin, alım gücünün yükselmesi için tek enstrüman olmadığı, bunun yanında özellikle düşük gelirli vatandaşlara yarar sağlayacak hastane, eğitim, ulaşım, haberleşme ve sair giderlerinin ucuzlatılması gibi yöntemlerin de bulunduğu belirtilen HP açıklamasında, bunun gelmiş geçmiş iktidarlar tarafından görmezden gelindiği savunuldu. 


HP’de Genel Sekreterliğe Tolga Atakan getirildi
Halkın Partisi’nde (HP) Genel Sekreterlik görevine Tolga Atakan getirildi. HP’den yapılan açıklamaya göre, 29 Ocak’ta yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında Parti Genel Başkanlığına Kudret Özersay seçilirken; Parti Meclisi de oluşturulmuştu:
Parti Meclisi’nde yer alan isimler şöyle:
Lefkoşa: Tolga Atakan, Ayşegül Baybars, Ayşe Onar, Temay Sağer, Yenal Senin, Tuğberk Emirzade, Cemre Günsel Esengin, Gizem Çeliker Akandere, Güneş Sarıkamış, Ramadan Beysun, Göktürk Ötüken, Teksen Köroğlu, Uğur Çulhaoğlu, Özgül Ezgin, Öcal Dallı, Saffet Aşıksoy.
Gazimağusa: Hilmiye Sezer Kumbur, Şevki Kıralp, Orkun Bozkurt, Duygu Uzun, Mert Şentaş, Cihan Abi, Kemal Bağzıbağlı, Hasan Tosunoğlu, Erol Kaymak, Süleyman Canatan, Cenan Eskimuhtaroğlu, Gülsüm Korun, Batur Sağlamer.
Girne: Jale Refik Rogers, Sadık Ülker, Mehmet Çavuşoğlu, Adem Çakır, Ayla Gürel, Adem Beydola, İhsan Tuncalı, Murat Borucu, Güven Erkal.
İskele: Hicran B. Fırat, Cuma Onbaşı Ahmet, Yüksel Güzel, Muhammet Fethullah Erol.
Güzelyurt: Ramadan Durmazer, İbrahim Kahramanoğlu, Suna Tip Atilla Ertürk.
Lefke: Fedai Öztoprak, Hasan Karlıtaş. 
Genel kurul toplantısının ardından yapılan ilk Parti Meclisi toplantısında da Merkez Yürütme Organı seçimi gerçekleştirilmişti.
Buna göre yeni dönemde görev yapacak olan Halkın Partisi Merkez Yürütme Organı şu isimlerden oluşuyor:
Kudret Özersay, Tolga Atakan, Ayşegül Baybars, Temay Sağer, Kemal Bağzıbağlı, Sadık Ülker, Şevki Kıralp, Jale Refik Rogers, Ayla Gürel, Hicran B. Fırat ve Gizem Çeliker Akandere. Merkez Yürütme Organı dün gerçekleştirdiği seçimde Tolga Atakan'ı Genel Sekreter olarak belirledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473