banner564

‘Suç olduğunu bilmiyorduk’

İç çamaşırına gizlediği uyuşturucu ile tatile gelen Yahya Güneyli ile Süleyman Bindak mahkemeden özür diledi

‘Suç olduğunu  bilmiyorduk’
banner598
Teoman TURAN
Kuzey Kıbrıs’a bayram tatili için gelen ve farklı saatlerde tasarruflarındaki uyuşturucu maddeler ile Ercan Havalimanında yakalanan Süleyman Bindak ve Yahya Güneyli dün Lefkoşa’da Nöbetçi Mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Murat Döşenci olayla ilgili bulguları aktardı. Döşenci huzurda bulunan zanlı Süleyman Bindak’ın 1 Eylül tarihinde saat 18.45 raddelerinde Ercan Hava Limanı’ndan ülkemize giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucunda üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada bavulu içerisinde alüminyum folyo kâğıdına sarılı yaklaşık 8 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirti. 

Yahya’nın zula yeri iç çamaşırı
Polis Memuru Murat Döşenci ayrıca yine huzurda bulunan zanlı Yahya Güneyli’nin ayni tarihte saat 20.40 sıralarında, Ercan Hava Limanı’ndan giriş yapmak istediği esnada narkotik detektör köpeğinin tepki vermesine sonucunda üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu iç çamaşırına gizlenmiş 2 farklı paket şeklinde toplamda yaklaşık 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 
Polis zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu, alınması gereken ifadeler ve tahlile gönderilmesi gereken emareler olduğunu belirterek soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“İlk defa geldim, suç olduğunu bilmiyordum…”
Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Yahya Güneyli suç olduğunu bilmediğini ve ülkemize ilk defa geldiğini beyan etti. Zanlının beyanı üzerine Yargıç Rauf Kürşad zanlıya sormuş olduğu “ konu maddeler Türkiye’de de yasak değil mi?” sorusuna zanlının yasak cevabını vermesi üzerine, Yargıç Kürşad zanlıya hitaben ilk defa geldiğin bir ülkenin kurallarını yasaklarını araştırmalısın diye uyarıda bulundu.
Huzurunda verilen şahadet ve beyanlar ışığından Yargıç Rauf Kürşad zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için ilk etap da 3’er gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2017, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473