banner564

Süresiz grev başladı

Hükümetin uzlaşı için yaptığı görüşme de El-Sen’in kararını değiştirmedi

Süresiz grev başladı
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Başbakanlık’ta El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaptı.

Tarafların, bugün saat 10.00’da, KIB-TEK’teki sorunların çözümü için karar üretmek üzere yeniden bir araya geleceği belirtildi.
Yapılan açıklamada, dünkü toplantıda pek çok konunun yapıcı bir şekilde ele alındığı kaydedildi.
Bu arada elektrikte geçen hükümet döneminde alınan yatırım kararlarının uygulanması talebiyle dün bir günlük uyarı grevine giden Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-Sen), bugünden itibaren de süresiz grev başlatıyor.
El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif, dün öğleden sonra Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’la yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini ancak grev kararlarının değişmediğini belirtti.
El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif, süresiz grevi uygulamaya koyacaklarını, grev sürerken de oluşturacakları bir komitenin saat 10.00’da hükümetle bir araya geleceğini kaydetti.
Kaşif, sıkıntıların aşılması halinde grevin kaldırılacağını belirtti.
El-Sen dünkü uyarı grevinde Başbakanlık önünde eylem yapmış, “Özelleştirmeye hayır", "Dilene dilene değil direne direne kazanacağız", "Üreteceğiz direneceğiz" pankartları açmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474