banner564

‘Tahrikkar ve sinsi’

Rum basını, Ban ki Moon ve Eide sonrasında ABD Büyükelçisi Koenig’i hedef seçti:

‘Tahrikkar ve sinsi’
banner598
   Rum Yönetimi ve kilisenin yönlendirmeleri doğrultusunda yayın yapan Rum basını, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban ki Moon ve Kıbrıs özel temsilcisi Eide sonrasında bu kez Amerikan Büyükelçisi John Koenig’i hedef seçti.,
   Koenig’in tweetter hesabından, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Moskova ziyaretinin, muhalif siyasetçi Borris Nemtsof cinayetiyle aynı zamana denk geldiğine dikkat çekerek, bu konuda isteyince Rum basınının saldırısına uğradı.
   Alithia gazetesi “Amerikan Büyükelçi’nin Gafı” başlıklı haberinde Koenig’in attığı, yüksek dozda ironi içeren tweet’in Rum sosyal medyasında çok fazla tepki ve yoruma neden olduğunu yazdı.
   Gazeteye göre John Koenig attığı tweetle Rum halkının, Nemitsof cinayeti bağlamında Anastasiadis’in Moskova ziyareti ve orada yaptığı açıklamalar hakkında ne düşündüğünü sordu. Koenig’in Anastasiadis’in ziyareti ile Nemitsof’un öldürülmesini bağdaştırması ve Anastasiadis’in Moskova’daki açıklamalarının John Koenig ağzıyla “ti”ye alınması sosyal medyada büyük rahatsızlık yarattı.
   Fileleftheros “John Koenig Tahrikkar ve Sinsi... Twitter Aracılığıyla Anastasiadis’in Ziyaretini Nemitsof Cinayetiyle Badaştırdı” başlıklı haberinde Koenig’in soru tweetine Rum gazeteciler, akademisyenler ve vatandaşlardan tepkili cevaplar geldiğine işaret eti, bazı gazetecilerin Koenig’e verdiği cevapları aktardı.
   Politis ise özet haberine “Tepkiler... Koenig Cephe Açtı” başlığını attı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473