banner564

Taşeronlara güvence verdi

Bakan Evren, ülkede bulunan kayıtsız öğrencilerin inşaat sektöründe çalıştırıldığı yönündeki iddiaların ardından gerekli çalışmanın başlatıldığını açıkladı

Taşeronlara güvence verdi
banner598
İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği’ni ziyaret etti.Ziyarette ilk sözü alan Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, başta Bakan Evren olmak üzere Ulusal Birlik Partisi- Demokrat Parti hükümetinin kendileri adına çok işlere imza attığını söyledi. 
Ara eleman sıkıntılarının giderilmesi adına geçirilen muhaceret ve çalışma affı yasası ve seyrüsefer affının sektöre büyük bir rahatlama getirdiğini dile getiren Amca, Bakan Evren’e teşekkür etti.
İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise, taşeronların ülke ekonomisi adına büyük önem taşıdığını ve ekonomide lokomotif görevi gördüklerini dile getirerek, gelişen inşaat sektöründe taşeronların da artık gerek iş gücü, gerek teknik teçhizat gerekse makine parkuru olarak kendilerini yenilemeleri ve geliştirmeleri gerektiğini söyledi. 
Sektörün içerisinden gelen birisi olarak sektördeki sıkıntıları iyi anladığını belirten Bakan Evren, İnşaat Taşeronlarının yasal statüde işlerine devam etmeleri adına yasasının geçmesi için de büyük gayret gösterdiklerini kaydetti.
Kayıtsız öğrencilerin sektörde çalıştığının söylenmesi üzerine ise Bakan Evren, kısa süre önce Çalışma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte öğrencilerin kontrol altına alınması için bir muhaceret genelgesi yayınladıklarını ve bundan sonraki süreçte bu kayıt dışılığın önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Lionslardan Bakan Evren’e ziyaret
Öte yandanİçişleri Bakanı Kutlu Evren, KKTC Lions Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seray Gürün ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. 
Kutlu Evren kabuldeki konuşmasında Lions kulüp üyelerinin ülke genelinde yaptığı gönüllü faaliyetleri takip ettiğini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 06:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473