banner564

Türk tarafı çözüme hazır

Eroğlu, New York’ta BM Genel sekreteri ile görüştü

Türk tarafı  çözüme hazır
banner598

Kıbrıs görüşmelerinde 6 Mayıs'ta başlayacak özlü müzakere aşaması öncesi Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüştü.

Cumhurbaşkanı’na New York temaslarında Müzakereci Kudret Özersay ile Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Müdürü Müzakere Heyeti Üyesi Güneş Onar eşlik ediyor.

BM binasında gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı Eroğlu, Genel Sekreter’e devam eden müzakere süreci ile ilgili Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, göreve geldikten sonra dün akşam onuncu kez görüştüğü BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a, Kıbrıs Türk Tarafının, öneri, karşı öneri ve köprü kurucu önerilerin gündeme geleceği özlü müzakere aşamasının makul bir süre devam edip sonuç alıcı olması gerektiğini aktardı.

Müzakerelerin yeni bir safhaya geçeceği bir dönemde yapılan görüşmede Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının çözüm konusundaki kararlılığını anlatırken, Rum tarafından kaynaklanan bazı endişeleri de dile getirdi.

Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Eroğlu 2014 yılı içerisinde çözüme ulaşılması yönündeki beklentisini dile getirerek müzakerelerin ucunun açık olmaması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 02:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474