banner564

Türkiye’den iki kare

Antalya’da güneşli havayı görenler sahile koştu, Bolu’da soğuktan buz tutan gölün üzerinde tehlikeye aldırmadan kayarak eğlendiler

Türkiye’den iki kare
banner598
 

Türkiye’de, kış mevsiminin dondurucu soğukları birçok bölgeyi etkisi altına alırken bazı illerde yazdan kalma günler yaşanıyor. Antalya’da dün sıcak havayı gören çok sayıda vatandaş ve turist, kentteki Konyaaltı plajına giderek günün keyfini çıkardı. Öte yandan, soğuk havanın hüküm sürdüğü Bolu’da ise, Gölcük Tabiat Parkı’na giden ziyaretçiler, uyarı levhalarına aldırmadan buz tutan gölün üzerinde yürüyüp, fotoğraf çektirdiler.

 

Buz keyfinin cezasını ödediler

Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı, hafta sonu tatili için Bolu'ya gelen tatilcilerin ilgi odağı oldu.

Özellikle Ankara ve İstanbul'da gelen tatilciler, göl çevresindeki alanlarda piknik yapıp, bisiklete binerek ve yürüyüş yaparak tatillerinin keyfini çıkarttı.

Bazı tatilcilerin ise "Buz tutan göl üzerine çıkmak tehlikeli ve yasaktır" yazılı uyarı levhalarına rağmen göl üzerine çıkarak fotoğraf çekip yürüyüş yapmaları dikkati çekti.

AA muhabirine yaptığı açıklama yapan Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, tüm uyarılara rağmen göl üzerine çıkan tatilcilere, Kabahatler Kanunu gereğince 180 lira para cezasının kesildiğini ifade etti.

 

 

Antalya'da güneşli hava

Hava sıcaklığının 17 dereceye ulaştığı Antalya'da güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler kışın denize girmenin keyfini yaşadı.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde soğuk hava ve kar etkili olurken, Antalya bahardan kalma günler yaşıyor. Güneşli havayı fırsat bilen ve Konyaaltı Plajı'nda yoğunluk oluşturan yerli ve yabancı turistler denize girdi. Bazı vatandaşlar deniz kenarında güneşlenmeyi tercih ederken, bazıları da sahide yürüyüş yaparak kitap okudu.

Kışın denize giren Ferit Habib, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki hava ve deniz suyu sıcaklığının çok iyi olduğunu belirtti. Fırsat buldukça denize girdiğini ifade eden Habib, "Böyle bir mevsimde havanın bu derece sıcak olması çok güzel. Güzel havanını ve denizin tadını çıkarıyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 02:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474