banner564

‘Türkleri bize verin’

Rumların Maraş eylemine destek veren KTÖS Başkanı Şener Elcil’in yanı sıra 10 kadar Kıbrıslı Türk, faşist ELAM’ın saldırısına uğradı

‘Türkleri bize verin’
banner598

  Maraş göçmeni Rumların önceki akşam Rum Başkanlık sarayı önünde gerçekleştirdiği eyleme destek veren bir grup Kıbrıslı Türk’ün, faşist ELAM mensuplarının saldırısına uğradığı bildirildi.

   Sözde 'Maraş Belediyesi Başkanı Alexis Galanos, Maraş'ın iadesi yönünde açıklama yaptığı sırada kendilerine destek vermek amacıyla eyleme katılan Kıbrıslı Türklerden söz etti. Galanos  "Aramızda Kıbrıslı Türkler de var. Onlara teşekkür ederim" deyince,  ellerinde Yunan bayrağı olan faşist ELAM mensupları "Türkleri bize verin" diye bağırıp, Kıbrıslı Türklerin olduğu yere gitmeye çalıştı. 
   Rum polisinin, ELAM üyelerinin Kıbrıslı Türklere yönelik linç girişimi karşısında herhangi bir önlem almaması dikkat çekerken, eylemdeki bazı Rum kadınların 'Katil EOKA B' sloganı atarak, saldırganların önünü kestiği bildirildi.

Sınır kapısına kadar getirildiler

   Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, Birleşik Kıbrıs Partisi’nden Münir Özdiren’le birlikte yaklaşık 10 Kıbrıslı Türk’ün miting alanından çıkarılarak sınır kapısına kadar gitmelerine Rum Komünist AKEL partisine mensup üyelerin yardımcı olduğu bildirildi.   
   ELAM’ın, Kıbrıslı Türklere yönelik kin ve nefret dolu saldırılarına bir yenisi eklenirken, KKTC’nin devlet ajansı TAK’ın, dünkü Rum basınında yer alan haberlerin tam içeriğini tercüme etmemesi ve abonelerine sunmaması dikkat çekti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa yeltekin
Mustafa yeltekin - 5 yıl Önce

Keske amaclarina ulaşsaydi ordaki gavur kardeslerimiz ;)))

Destek veren kibrisli turk dedikleri rum itlerine belki budefa anlardilar

Guneş
Guneş - 5 yıl Önce

Sayin elcile bişey olmaz ana tarafindan akrabadir o rum kardeşlerine.

Ali
Ali - 5 yıl Önce

Daha beter yapsinlar yanindaki 10 gerizekali rum yandaşi ile birlikte.yakayaydilar sayin elcili iskembe çorbasi yapacaklardi .o kaşari

Veli
Veli - 5 yıl Önce

Bızim kibrisli türkler ne arar orda onlara girip cikan ne sener elcil hade alisiktir.her göbekten akrabadir rumlara .diger 10 kisi napar

Serhat
Serhat - 5 yıl Önce

Keşke tecavüz edeydiler şener elcile bayilr zaten rumlara

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473