banner564

Faaliyetler takdir edildi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Olağan genel kurulu dün gerçekleştirildi

Faaliyetler takdir edildi
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) 2018-2019 Futbol Sezonu Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda düzenlenen Genel Kurul’a 26 üye kulüp temsilcisi katıldı. Genel Kurul’da Divan Başkanı Arslan Bıçaklı, Divan Sekreterleri ise Bayar Piskobulu ve Hasan Besim seçildi. 
  Ardından KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu bir konuşma gerçekleştirirdi ve birçok konuya değinerek faaliyet raporunu okudu. Genel Kurulda mali rapor ve faaliyet raporu oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Genel Kurul dilek ve temennilerin ardından sona erdi.   

Hasan Sertoğlu: Ülke gençliğini ayakta tutan futbol kulüpleridir
  KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu “Ülkemizde sporda yaşanan belirsizlik biz Futbol Federasyonunu ve kulüplerimizi fazlasıyla sıkıntıya sokmaktadır. Sporu yönetenlerin atanmaları konusundaki anlaşmazlığın çözülememesi spor faaliyetlerini her geçen gün daha da zora sokuyor” diyerek hükümete serzenişte bulundu. 
 
Belirsizliklere rağmen Değirmencioğlu ve Oktay çalışıyor
Sertoğlu,“Bizim büyük uğraşlarla kulüplerimiz katkı sağlamak amacı ile maçlarımızı spor totoya dahil etme çabamız bu belirsizliklerden dolayı sekteye uğramaktadır. Bu durumu hiç de doğru bulmuyorum. Bu konuda Bayar Piskobulu’ya gayretleri ve çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim” diyen Sertoğlu “görevde olan Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu ile Haldun Oktay’a tüm bu belirsizlikler rağmen özellikle sahaların yeni sezona hazırlanmasında gösterdikleri çabalardan dolayı da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Futbola katkı beklentinin altında
Bet ofislerden gelen katkının futbola beklenilenin çok çok altında olduğunu belirten Sertoğlu bunun doğru ve yeterli olması için her türlü mücadeleyi vereceklerini kaydetti. 

Süper Kupa Londra’da olabilir
Bu sezon oynanacak olan Süper Kupa’yı Londra’da oynatma çalışmaları olduğunu belirten Sertoğlu “Yıllardır sürdürülen FİFA, UEFA görüşlerimiz yine yoğun bir şekilde devam ediyor. Geçmiş yıllara göre bu kez Türkiye Futbol Federasyonu’nu da güçlü bir şekilde arkamızda duruyor. Ülke futbolunu ayakta tutan futbol kulüplerimiz olduğunu unutmamalıyız” diyerek konuşmasını tamamladı

Faaliyet ve mali raporun onaylanması
Faaliyet raporunun okunmasından sonra mali rapor da üyelerin bilgisine getirildi ve her 2 rapor da oy birliği ile onaylandı.
  Raporların onaya sunulup kabul edilmesinden sonra söz alan üyeler raporlarla ilgili görüşleri ile dilek ve temennilerde bulundular.

Özel Tahsin: Federasyonun çalışmalarını takdirle karşılıyorum
  Eski Kulüpler Birliği Başkanı Özel Tahsin de yaptığı konuşmada görüşlerini belirtirken Federasyonun tüm bu belirsizlikler içinde özellikle mali konularda gösterdiği çabayı takdirle karşıladı. Özellikle hükümet konusunda yaşanan belirsizliklerin anlaşılır bir yanı olmadığını da dile getirdi.

Bayar Piskobulu: Spor toto konusunda şirketim ihaleye katılmayacaktır  
  Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu da söz alıp yaptığı konuşmada özellikle spor toto konusunda yayılan söylentilerden dolayı çok rahatsız olduğunu. Ancak katkı koymaya devam edeceğini ve bunu da ücret almadan yapacağını ve açılacak olan ihaleye de katılmayacağını dile getirdi. Ayrıca U-21 liginin kulüplerin daha detaylı bir şekilde bilgilendirilmesini istedi.

Ersan Karataş: Kulüpler daha fazla katkı yapılmalı
  Göçmenköy Kulüp Başkanı konuşmasında devlet katkılarının kulüpler verilirken kontrol edilmesini ve yapılan faaliyetlere göre verilmesini istedi. Paravan Teknik adamlığın artık ortadan kaldırılmasını da isterken hakem ücretleri konusunda kulüplerin yaşadığı sorunlara da değinirken kulüpler olan katkıların artması gerektiğini dile getirdi. KTFF’ye de yapılan tüm siyasi baskılara rağmen karakterli duruşundan dolayı teşekkür etti.

Arslan Bıçaklı: Birbirimizi sevelim ve sayalım 
  Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı konuşmasında futbol ailesini yürekten kutladığını ama kulüplerde görev yapan başkan ve yöneticileri bin kat kutladığını belirterek konuşmasına başladı. Kulüpler Birliği olarak tek amaçlarının ülke gençliğine hizmet olduğunu belirtirken birlik başkanı olarak bazı basın yayın organlarında yazıldığı gibi hiçbir zaman ayırımcılık yapmadığını da dile getirdi. 

KTFF Başkanı olma konusunda tüzük değişikliğine gidildi
  KTFF Başkan adayı olabilmek için futbol kulüplerinde en az 3 yıl başkan veya yöneticilik yapmak veya Futbol Federasyonu’nda en az 3 yıl yöneticilik yapmak gerektiği ile ilgili yapılan tüzük değişikliği de üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

U-21 Ligi 2020-21 sezonundan itibaren U-20 olarak oynanacak
  Takımlarımızdaki U-21 liginde mücadele eden futbolcuların bu sezon yine ayni şekilde oynayacaklarını, ancak 2020-21 sezonundan itibaren U-20 olarak mücadele edecekleri belirtildi. A takımlarda uygulanan U-21 kuralında ise herhangi bir değişiklik olmamıştır.
  U-12, U-15, U-17 maçlarının tüm masraflarının da yine federasyon tarafından karşılanacağı da üyelerin bilgisine getirildi.

U-12’lerde yetiştirme bedeli alınacak
U-12’ler de mücadele edenlerin transferi konusunda kulüpler yetiştirme dedeli ödenmesi için çalışmaların devam ettiği de belirtilirken kulüplerin belirleyeceği U-12 listeleri federasyonda olacak ve bu konudaki transferlerde yetiştirme bedelinin ödenmesi konusu takip edilecek.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

BİR GURAN TİLAVETİ YAPSAYDINIZ VE İKİ REKAT NAMAZ KILSAYDINIZ BEREKET ALIRDINIZ. SAHTE SAYGI DURUŞLARI.SANKİ DE ŞEHİTLERİN KIYMETİNİ BİLİYORLAR.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474