banner564

Ürkütücü rakam

Bakan Çeler, bir yılda 281 kadının şiddet bildiriminde bulunduğunu açıkladı

Ürkütücü rakam
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadın emekçileri ziyaret etti.
ARUN ve KOOP-SÜT’te çalışan kadın emekçilerle bir araya gelen Çeler’e, Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol eşlik etti.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre Çeler, ziyaretlerinde 8 Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın emekçilere Kıbrıslı kadın yazar Bedia Balses’in ‘Kesik Kanatlı Kuşlar’ isimli kitabını da hediye etti.
İlk  ziyaretini Küçük Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ARUN’a gerçekleştiren Çeler, kadın çalışanlarla sohbet ederek, kadınlarla un paketleme işi yaptı. 
ARUN ziyaretinin ardından Çeler, KOOP-SÜT’ü ziyaret ederek, tesisi gezdi.
Tesiste çalışan 47 kadınla birlikte zaman geçiren Çeler, daha sonra KOOP SÜT Genel Müdürü Salih Yücesoylu’dan işletmedeki süt ve süt ürünlerinin imalatı konusunda bilgi aldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 8 Mart  Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir de  mesaj yayımladı.
Çeler mesajında, 8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar Günü’nün  sıradan bir kutlama günü değil, kadınların direnerek, uğrunda canını vererek kazandığı bir hak ve mücadele günü olduğunu kaydetti.
Son 1 yılda 281 kadının şiddet bildirimiyle Sosyal Hizmetler Dairesi’ne başvuruda bulunmasının ülkede kadına yönelik şiddetinin boyutunun ne kadar ürkütücü olduğunu gözler önüne serdiğini belirten Çeler, kadınların evde, sokakta, işyerinde karşılaştıkları her türlü şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması; aile içi şiddete uğrayan kadınlara ve ülkede kötü muamelelere maruz kalan yabancı uyruklu kadınlara hizmet verecek bir Şiddet Önleme Merkezi’nin kurulması ile olacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474