banner564

Usulsüzlük yapan yargılansın

Sayıştay’ın LTB ile ilgili hazırladığı ve bir kısmı basına sızan taslak rapor vatandaşın da gündeminin ilk sırasında

Usulsüzlük yapan yargılansın
banner598
Pelin Yükselay DAL

Sayıştay Başkanlığı’nın Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile ilgili hazırladığı 2008-2011 yıllarını kapsayan Denetim Taslak Raporunun bir bölümünün basına sızması gündemin ilk sırasına oturdu. Raporun basına yansıyan kısmındaki bilgiler, halk arasında endişe yarattı. Diyalog’a konuşan vatandaşlar, usulsüzlük yapanların yargılanmalarını isterken, bu yargılanma durumunun yapıldığı takdirde,  diğer kurumlara da örnek olacağını belirtti.

Vatandaş ne dedi… 

Ahmet Ersoy: Yargı huzurunda hesap verilmeli
Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, başkanlık yaptığı dönemde ne kadar para yediyse, o kadar da yeni Başkan yedi. Bu paralar nereye gitti? Lefkoşa Türk Belediyesi çok para kazanıyor, bu paraların nereye harcandığı bilinmiyor. Bu gidişat iyi bir gidişat değildir. Belediyeyi bu hale getirenler yargı huzurunda bunun hesabını vermeli ve bu işi yapamayanlar istifa etmeli.

Saffet Soykal: Göz yumacağım algısı yaratılmasın
Belediye o dönem çok yanlış yönetildi. Birçok işçi alımı yapıldı, usulsüzlükler yapıldı ve dönemin hükümeti de bunlar yapılırken sesini çıkarmadı. Birçok kesim kendi menfaatlerini düşündü, kayırma politikası izlendi. Memleketimizin hali bugünde dâhil içler acısıdır. Hukukumuz da devletimizde düzgün çalışmıyor. Raporda belirtildiği gibi gerçekten yolsuzluk, usulsüzlük varsa bu kişiler mutlaka yargılanmalı. Eğer yargılanmazsa bu, ‘ben size göz yumacağım, devam edin” algısı yaratır.

Özkan Özdemir: Yanlarına kâr kalmamalı
Muhakkak bir yargılama süreci olmalı. Yapanın yanına kâr kalmaması lazım. Sayıştay ve Savcılık bu konuyu sonuna kadar takip etmeli ve üzerine gitmeli. Bunu yapan kişiler gereken cezaları almalı.

Derviş Coşkuner: Halk tedirgin
Herhangi bir yolsuzluk yapılmışsa kanunlar nezdinde takip edilmeli. Sayıştay Başkanlığı, Savcılık ve Ombudsman bu konuda üzerine düşen görevi yapmalıdır. Aksi takdirde basına aksedilen bu durum, kamuoyunda büyük infial yaratmıştır ve halk tedirgindir. Kim yolsuzluk yaparsa yanına kalır bu da demektir ki memlekette bir diktatörlük rejimi vardır. Bu algının kırılması için en erken zamanda, haklı hakkını alacak,  hukuk nezdinde ne yapılması gerekirse, zamanında ve dürüst şekilde yapılacaktır ve bunu yapanların cezalandırılması şarttır.
 
Salih Dereli: Konu iyice araştırılsın
Benim bildiğim kadarı ile Sayıştay raporlarını hazırladığında hem ilgili kuruma hem de Savcılığa gönderir. Raporlar Savcılığa gittiğine ya da gideceğine göre, bunlar incelenecek ve soruşturmaya tabii görülürse bu durum Polise intikal edecektir. Konunun iyice araştırılması ve ortada bir suiistimal varsa, bunların meydana çıkması gerekir. 

Ahmet Kale: Hükümetinde suçu var
Gerçekten ortada bir yolsuzluk ve usulsüzlük varsa bunu yapanların yargılanması lazım. Oluşan bu durumda dönemin hükümetinin de suçu olduğunu düşünüyorum.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473