banner564

Maraş sona kaldı

Kasulidis, 17 Haziran’daki görüşmede Yönetim, Mülkiyet ve Toprak konularının ele alınacağını açıkladı

Maraş sona kaldı
banner598
Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 17 Haziran’daki görüşmelerinde Yönetim, Mülkiyet ve Toprak konularını ele alacaklarını açıkladı.
Rum radyosuna göre Kasulidis sonraki aşamada toprak ve güvenlik konularının masaya yatırılacağını, Maraş konusunun müzakereler sonuç üretecek aşamaya geldiği zaman görüşüleceğini söyledi.
Müzakerecilerin anlaşma olan, küçük anlaşmazlıklar ve büyük anlaşmazlıklar olan noktaları liderlerin önüne koymaya başladığını, bu çalışma tamamlandığında da liderlerin küçük veya büyük anlaşmazlık olan noktaları müzakere etmeye başlayacağını belirten Kasulidis “Garantiler de bunlardan biridir” dedi.
Kasulidis, “İki tarafın ortaya koyduğu malum görüşlerden başka yeni bir görüş ortaya konulduğunu zannetmiyorum. Ancak ciddi müzakereye girdiğimiz anda kendi aramızda ve havadan müzakere etmekten vazgeçmeliyiz. Tarafların, geçmişteki malum tezlerden hangilerini kabul ettikleri, iki liderin konuşacağı konudur” ifadesini kullandı.
Maraş konusuna da değinen Kasulidis “Maraş konusu müzakereler, sonuç üretecek aşamaya geldiği zaman görüşülecek. Şimdilik, uygulanmaları çok daha kolay olan siyasi değeri düşük güven yaratıcı önlemler ileri götürülüyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474