banner564

Savaş Boybay'ın suçu ağırlaştı

Hırsızlık, sahte kimlik gibi suçlardan yargılanmak üzere mahkemeye götürülen Savaş Boybay, polisi darp ederek kaçtıktan 10 dakika sonra yeniden yakalandı

Savaş Boybay'ın suçu ağırlaştı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde dün öğle saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. “Dükkan açma”, “sirkat”, “başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahte Davranış ile kayıt temin etme” suçlarında yargılanmak üzere Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne getirilen sanık Savaş Boybay, saat 12.00 sıralarında mahkeme binasının alt kısmında bulunan hücreler kısmında yanındaki polisi itmek sureti ile darp ederek kaçmaya teşebbüs etti. 

T-Shirt’ünü değiştirdi
Koşarak mahkeme binasından uzaklaşan sanık üzerindeki t-shirt’ü değiştirerek mahkeme binası yakınlarında bir aracın altına gizlendi. Olay yerinde araştırma yapan Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri sanığı olaydan yaklaşık 10 dakika sonra mahkeme binası yakınlarında bir aracın altında gizlenirken buldu. 
Sanık kelepçelenip hücrelere yerleştirilirken kaçarken giydiği t-shirt mahkeme binasının yan tarafındaki boş bina içerisinde bulundu.
Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde “Laguna” isimli markette hırsızlık yaptığı gerekçesi ile tutuklanan Boybay, KKTC’den ihraç edilmiş ve geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde sahte kimlik ile yeniden ülkeye giriş yapmıştı. Boybay yaklaşık 3 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunuyordu.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473