banner564

‘Bizde serbest’

Hollanda’dan, Kıbrıs’a gelen turist; cebinde bir miktar ‘Extacy’ tozu bulunduğu için tutuklandı

‘Bizde serbest’
banner598

 

Çiğdem AYDIN
Hollanda vatandaşı bir turist, tatile geldiği KKTC’de, cebinde bir miktar uyuşturucu kalıntısı bulunduğu gerekçesi ile polis tarafından gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Olay karşısında büyük şok yaşadığı gözlemlenen Hollandalı turist hakkında bir gün tutukluluk kararı alındı.
Ülkesinde serbestçe içtiği uyuşturucunun cebinde kalan tozları nedeniyle tatile geldiği Kuzey Kıbrıs’ta tutuklanan Hollandalı turistin akıbeti bugün belli olacak.
 Polisin mahkemeye aktardığı bilgilere göre olay şu şekilde oldu, zanlı M.H. çok önceden kullandığı ve cebinde unuttuğu henüz türünün tespiti yapılamayan ancak “extacy” türü hap kalıntısı olduğu düşünülen bir miktar toz ile Ercandan ülkemize giriş yapmak isterken Cindy’e yakalandı.

Bavullarını beklerken Cindy tepki verdi
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru olayla ilgili bulguları aktardı. 
Polis, zanlı M.H’nin 1 Haziran tarihinde Ercan’dan ülkemize tatil amaçlı geldiğini ve bavullarını beklediği esnada üzerine Narkotik Detektör köpeği Cindy’nin tepki verdiğini söyledi.
Dedektör köpeğin tepkisi sonucu zanlının üzerinde yapıldığını aktaran polis, zanlının tasarrufunda henüz türünün tespiti yapılamayan ancak “extasy” türü hap kalıntısı olduğu düşünülen bir miktar toz bulunduğunu söyledi. 
Zanlı aleyhinde Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan soruşturma başladığını belirten Polis tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet ve beyanlar ışığında zanlının soruşturma maksatlı 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473